9 листопада 2002 11:25

Евгений КУЧЕРЕВСКИЙ: "Мы не хотим быть обреченными"


Свою думку з приводу матчу проти динамівців висловлює головний тренер дніпрян Євген КУЧЕРЕВСЬКИЙ.

- Євгене Мефодійовичу, як проходить підготовка команди до матчу з київським "Динамо"?

- За звичним сценарієм: тренування, індивідуальні заняття плюс теорія.

- Вам вдалося зняти психологічний стрес футболістів після відчутної поразки у минулому турі?

- Гадаю, що нічого надсерйозного з нашим колективом не сталося. Так, ми програли "Шахтарю" - 0:3, але намагалися у тому матчі грати в агресивний атакуючий футбол, який подобається вболівальникам. Звичайно, ми могли зіграти від оборони, утримати нічийний результат, а далі що? Ми не хочемо, щоб "Дніпро" почувався приреченим у поєдинках із лідерами. І впевненим - у матчах з аутсайдерами. Хлопці зараз добре налаштовані, по-спортивному злі. Готуються наполегливо до гри з "Динамо".

- Що ви думаєте про нинішнє "Динамо"?

- На кожну ігрову позицію динамівці мають кілька виконавців. Тож можуть вар'ювати своїм складом. Ми такої можливості не маємо. Однак в останній грі "Динамо" "спіткнулося" на "Карпатах". Чому? Адже львів'яни не зважали на гучні прізвища, а грали перш за все у футбол. Так будемо грати й ми. Потім, щоправда, казали, що "Динамо" втомилося, адже виступи на два фронти відібрали багато сил. Але ж подивіться: у Європі так всі грають.

- У нинішньому сезоні "Дніпро" грає на виїзді краще, ніж удома. В цьому є якийсь секрет?

- Наші суперники в умовах рідних стін намагаються більше атакувати, відкриваються. В свою чергу ми маємо більше простору. А за такої гри на перший план виходять індивідуальні якості. Того чи іншого виконавця.

- Як справи в "Дніпра" з травмованими?

- Продовжують лікуватися Венглинський і Мороз. Вони не зможуть допомогти нам у Києві. До них слід додати Геращенка. Валяєв і Максим'юк працюють у загальній групі.

- У матчі проти "Динамо" розраховуєте на таких футболістів, як Задорожний, Полунін і Кріпак?

- У більшій мірі - на Сергія Задорожного. Що стосується Полуніна, то він довго лікувався, зараз на сто відсотків до такої гри ще не готовий. Яків Кріпак деякий час перебував поза вищоліговим футболом і це далося взнаки. Потрібен час, щоб цей форвард заграв на тому рівні, який зараз нам потрібен.

- На гру проти "Динамо" ви вже визначилися зі складом?

- Ще ні. Але на поле вийдуть ті, хто не боїться іменитих прізвищ. На нульову нічию ми грати не вміємо. Якщо "наситимо" гравцями захист, обов'язково припустимося помилок. У "Динамо" є гравці, приміром, Шацьких, Белькевич і Ринкон, які самотужки можуть розібратися з захисниками в штрафному майданчику. До того ж, ми не застраховані при грі від захисту од пенальті в наші ворота. Тож внесемо деякі корективи в нашу гру і вийдемо грати проти "Динамо" перш за все у футбол. Звичайно, знаємо свої сили і можливості. Усвідомлюємо, що "Дніпро" ще далекий від тієї гри, до якої прагне, до того футболу, в який зараз грають у Європі. Однак ми до нього прагнемо.