31 жовтня 2002 12:14

Лучший тренер Украины получит приз имени Валерия Лобановского


Одного разу сказавши "А", згодом маєш виголосити й інші буки абетки. Одного разу оголосивши конкурс на визначення найкращого вітчизняного футболіста, "Український футбол" заповзявся в цьому плані охопити всі номінації з розмаїтого футбольного господарства. Так і тому з`явилась номінація "найкращий воротар року". Потім - "найкращий легіонер".

Залишалася ще одна. Незвідана. Багатогранна. Всеохоплююча. Й дуже потрібна. Щороку ми вголос чи пошепки запитуємо себе, хоча б заради цікавості: а хто ж найкращий тренер року, що минає? Хіба не цікаве запитання? Так, воно суб`єктивне. Як, зрештою, і всі ми. Як, зрештою, і всі інші конкурси. Однак визнавши це, ми водночас визнаємо, що без подібного референдуму всеукраїнського масштабу футбольний рік видається якимось незавершеним, неповним.

Тому, йдучи назустріч численним побажанням читачів, враховуючи попередній досвід та історичну необхідність, ліквідовуючи прогалину в цілісному сприйнятті футбольного калейдоскопу, "Український футбол" започатковує новий конкурс-референдум, метою якого є визначення найкращого вітчизняного тренера 2002 року. Сподіваємося на ваші підтримку та пропозиції. Як і на те, що цей конкурс стане традиційним. А поки що - основні його принципи:

ПЕРШЕ. Конкурс "Найкращий тренер року" одноголосно вирішено назвати ім`ям Валерія Лобановського. Задля пам`яті. Задля спадкоємності. Задля сумління й справедливості.

ДРУГЕ. До участі в конкурсі допускаються лише українські фахівці, незалежно від того, в чемпіонаті якої країни вони працюють. Номінант обов'язково має бути громадянином України.

ТРЕТЄ. Найкращого тренера України 2002 року обирають представники трьох футбольних груп: фахівці, журналісти та вболівальники. Підрахунок очок - класичний: перше місце - троє, друге - двоє, третє - одне. Найкращим тренером України стане той, хто набере найбільшу суму залікових балів за результатами опитування "тріумвірату" - фахівців, журналістів та вболівальників.

НАГОЛОШУЄМО: до розгляду приймаються лише версії, занотовані на спеціальних талонах, опублікованих в "Українському футболі".

Ми свідомо поки що не будемо називати жодного прізвища, жодного кандидата. В першу чергу для того, щоб не обмежувати ваш вибір. Не обмежувати рамками. Вищої ліги. Чи авторитету. Ми переконані, що ви добре розумієтесь не тільки на прізвищах, а й у тенденціях сучасного футболу. Тому вибирайте. Обирайте. Ваш голос - вирішальний.