25 жовтня 2002 13:07

Сергей ТАТУЛЯН: "Мерк жесткий, но справедливый"


Що сказати про гру команди Михайличенка? - запитанням на запитання відповів Сергій Татулян, голова Комітету арбітрів України. - Якщо динамівці невимушено перемагають таких грандів, як "Ньюкасл" і "Фейєноорд", то в подібних випадках вірменське радіо обмежується тактичним мовчанням (сміється).

- Стрімко розпочавши матч, динамівці затим відійшли назад...

- Зруйнувати ешеловану оборону "Фейєноорда", який також не відсиджувався на своїй половині, а за нагоди й організовував швидкісні контратаки, виявилося справою не надто простою. Не зумівши провести "швидкий" гол, динамівці трохи відійшли назад. Нічого дивного... Але що з того? Результат - на табло!

- "Блакитно-білі" зрідка виступають з одним форвардом. Можливо, наприкінці матчу варто було Михайличенкові випустити на поле "свіжого" Мелащенка, щоб остаточно добити "жертву"?

- Бувають випадки, коли тренер узагалі обходиться без нападників. Лише колективна гра може забезпечити успіх. А скільки на полі гравців атаки - двоє, троє чи один - суттєвої різниці немає.

- Подальші перспективи динамівців проглядаються чітко?

- Звичайно. У Ньюкаслі нас цілком влаштує й нічия. А потім ще домашній поєдинок з "Юве". Я переконаний в одному: кияни ні в якому разі не "відпустять" італійців.

- У футболі кажуть, якщо суддя непомітний - значить, він провів зустріч кваліфіковано. Маркуса Мерка сьогодні можна було помітити хіба що за яскравим кольором форми.

- Мерк, безумовно, один з видатних арбітрів сучасності. Він давав командам грати, хоча за грубощі негайно карав.

- Не випадково ж преса прозвала його "безжалісний лікар Мерк"...

- Це перебільшення. Безжалісний він лише стосовно грубіянів: жорсткий, але - справедливий.