22 лютого 2018 13:19
7

Игорь КОЧЕТОВ: "В Лозанну подали фальсифицированный протокол Комитета по стадионам"

Вице-президент ФФУ Игорь Кочетов поделился с «Футбол24» рассказал о том вердикте, который вынес Комитет по этике и честной игре в отношении его, Артема Франкова и Александра Бандурко.


О заседании Комитета по этике и честной игре: Це взагалі беззаконня!


19 лютого ввечері, після робочого дня (незабаром після інформації про рішення CAS у справі Маріуполь – Динамо, – прим. Футбол 24), на електронну пошту мені надіслали лист, що 21 числа відбудеться засідання Комітету етики, дайте до 20 лютого пояснення. 20 лютого написав пояснення і попросив запросити Кочетова, Бандурка і Франкова на Комітет.

Розписав, що всі нападки безпідставні. Дисциплінарні правила дозволяють будь-якого футбольного функціонера запросити як свідка, і він може дати об'єктивну інформацію. Це ж не означає, що людина проти ФФУ.


Тим більше, я і Франков на Виконкомі відстоювали думку, що потрібно матч Маріуполь – Динамо перенести зі святкового дня. Питання не стояло про те, щоб не грати в Маріуполі – приберіть зі святкового дня на будь-який будній день і немає питань. Якщо СБУ попереджає, що є загроза життю людей, що матч бажано перенести, то як можна це ігнорувати?


О том, чем закончилась история с заседанием Комитета: Нас ніхто так і не запросив на Комітет. Вони поїхали до Харкова, незважаючи на моє прохання, щоб нас запросили на засідання. Нишком провели Комітет, і ще невідомо, чи був там кворум. Так би мовити, виїзне засідання, під матч з Шахтарем (відбулося в день матчу Шахтар – Рома 21 лютого – прим. Футбол 24). Решту ми дізналися з преси, що вони рекомендують відсторонити нас.


О том, что его обвинили в плохом влиянии на имидж и репутацию ФФУ: Ми навпаки добре впливаємо на цю репутацію. Наприклад, той же голова Комітету зі стадіонів та безпеки Прокопович на Виконком дав протокол засідання свого Комітету, на який не вніс виступ співробітників правоохоронних органів. Це – фальсифікація. Він зобов'язаний був внести це і на Виконкомі доповісти ситуацію.


Ось що повинно бути предметом розгляду КДК – фальсифікація Комітету з безпеки та стадіонів. Не можна фальсифікований протокол подавати на Виконком і тим більше в Лозанну.

О том, уберут ли его, Франкова и Бандурко: Сьогодні, на жаль, склалася така ситуація в тому ж Виконкомі, коли загальний "одобрямс" це добре. Керівник Федерації не сприймає сьогодні нічєї думки, тільки його думка має бути прийнята.


Сьогодні будь-яка думка, яке йде врозріз з думкою Павелка, має переслідуватися, на його думку. Це ми спостерігаємо.


У мене питання: чому ж після того, як ми виступили зі своєю позицією на Виконкомі, вони не подали до Комітету? Є Конституція, є Статут ФФУ, де гарантується, що ми можемо вільно відстоювати свою думку.


Якщо правоохоронні органи попереджають про небезпеку, не можна це не враховувати. Не може політична кон'юнктура перевищувати заходи безпеки. І бути вище загальної безпеки.


Олександр Гапоненко

Этот вопрос вообще должен рассматривать гражданский суд, а не спортивный. В таком случае было бы решение в пользу Динамо! Потому что речь шла в первую очередь о безопасности граждан Украины и других стран (болельщиков, футболистов, тренеров, персонала и т.д.)
Все это объясняется двумя словами-ахметовско порошенковское большинство задавило суркисовское меньшинство.Игорек в очередной раз проглотил.Стоило ли начинать всё это...
Сховати
Санчо, ну, знаете, он хоть не перекрашивается при новых хозяевах, как делает 95% там сидящих, та и не только там, в парламенте тоже самое.
Санчо, а Порошенко каким боком? Или ты фанат Михуила?
Сховати
Кепа, я вообще никогда не был ничьим фанатом,как то не подвержен этому чувству.Для меня что Михаил что Петя-одно пальто.А ты фанат Игореши?
И кстати,павелко нардеп из блока бпп.В самом начале этого конфликта Порошенко говорил,что Динамо должно ехать.
Санчо, проглотили все остальные клубы, а Суркис-единственный кто принял принципиальное решение и пошёл до конца. За это я его уважаю! И козлы из ФФУ теперь будут если не уважать, то по крайней мере бояться выносить ангажированные решения!