5 червня 2002 14:44

Борис ВОСКРЕСЕНСКИЙ: "Нам не разрешат проводить матчи на "Олимпийском"


Питанню футбольних стадіонів, зокрема, ситуації навколо центральної арени України — НСК “Олімпійський” — була присвячена прес-конференція за участю віце-президента ФФУ Бориса Воскресенського. Її найцікавіші моменти й пропонуються вашій увазі.

“У НАС НЕ ПОВИННА ПОВТОРИТИСЯ ТРАГІЧНА ІСТОРІЯ З “ЛУЖНИКАМИ”

— Я сприймаю як нонсенс те, що відбувається в центрі Києва, — взяв слово Борис Михайлович. — Без проектної розробки перед “Олімпійським” здійснюється будівництво, яке ставить під загрозу проведення на ньому офіційних змагань з футболу. Голова департаменту східноєвропейських держав УЄФА Рене Еберле, відвідавши недавно столицю, здивовано поцікавився: “Невже “Олімпійський” уже не збирається приймати міжнародні матчі? За нинішньої ситуації ми просто не допустимо ваш стадіон!”. Річ у тім, що за умови продовження будівництва ми не зможемо гарантувати безпеку вболівальників у разі евакуації. На площі, яка прилягає до стадіону, планують звести торговий центр. Його висота — 15,65м. Ви уявляєте, щоб дахом цього торгового центру відбулася евакуація десятків тисяч людей? Я — ні! Будівельні роботи розраховані на два роки, але я знаю, що вони триватимуть усі три. Це означає, що впродовж трьох років офіційні змагання на “Олімпійському” не проводитимуться.

Висловлюючи своє здивування, Еберле нагадав про трагедію, яка сталася в Москві на “Лужниках” вісімдесят другого. Борони, Боже, аби щось подібне повторилося у нас.

“ПОРУШУЄМО РЕГЛАМЕНТ”

— Недавно завершилася перша в Україні паспортизація стадіонів, — продовжує Воскресенський. — Згідно з її результатами, можу повідомити, що з 1027 стадіонів, які нараховуються в державі, фактично наявні 848.

Арени розподілені на шість категорій. Стадіони тих команд, які підвищуються в класі, повинні відповідати новим вимогам. Але говорити про це в контексті претендентів на вихід до вищої ліги не доводиться. Не думаю, що “Полісся” зможе грати на Центральному стадіоні Житомира. Стадіон передали у власність клубу. І роботи там не ведуться. Бажаю успіху Заї Зедовичу Авдишу. Він багато робить для розвитку футболу. Але ми знаємо, коли бере старт новий чемпіонат... Щодо “Оболоні”, то для вищої ліги — то не стадіон. А проводити матч елітного дивізіону у Щасливому, ви вже мені вибачте...