27 листопада 2017 12:20
2

Олег ФЕДОРЧУК: "Я дал указание подопечным победить со счетом 30:0, поняв, что "Металлург" играет "на контору"

Головний тренер "Енергії" Олег Федорчук вважає підозрілими дії футболістів запорізького "Металурга", які програли його команді з рахунком 0:11.

"Дії футболістів "Металурга" були більш ніж підозрілими, -- сказав газеті "Експрес" Олег Федорчук, головний тренер "Енергії", яка, власне, наколотила невдахам аж одинадцять голів, -- Було цілком зрозуміло, що проблема гравців не у кваліфікації, а в бажанні. У першому таймі вони пручалися. А ось у другій половині хлопці просто зупинилися. Вони навіть не хотіли бігати. Я це відразу збагнув і дав вказівку своїм підопічним забити якнайбільше голів, бо зрозумів, що суперники грають "на кантору". А в подібних випадках вигідно пропустити три або чотири голи, бо ставки здебільшого приймають на такі перемоги. Я дав вказівку забити якнайбільше голів, щоб спричинити резонанс. Просив гравців не зупинятися і забити 20 чи навіть 30 голів, адже чимало команд нині підігрує шахраям, перестаючи забивати голи після рахунку 4:0 чи 5:0. Нам вдалося забити 11 голів і спричинити резонанс. На цей матч усі звернули увагу. До речі, ще за 20 хвилин до фінального свистка лава запасних "Металурга" спорожніла. Навіть його керівники полишили стадіон, розуміючи, що справу зроблено і що їхня команда пропустила потрібну кількість голів".

Нагадаємо, що головний борець із корупцією в українському футболі Франческо Баранка заявив, що від букмекерських кантор він не отримав жодних сигналів з ознаками матчу з фіксованим результатом.

кАнтор ?