25 листопада 2016 13:01

О премьере документального фильма "Лобановский навсегда"

У рамках промоції українського футбол, Прем’єр-Ліга стала партнером презентації фільму «Лобановський назавжди». 21 листопада 2016 року у Мілані відбулася церемонія нагородження переможців 34-го Міжнародного фестивалю спортивного кіно і телебачення. У номінації «Кіно і телефільми про футбол — Великі чемпіони» перемогу здобула українська документальна стрічка «Лобановський назавжди» Антона Азарова, яку відзначили «Лавровим вінком» (Guirlande d’Honneur) — головною нагородою фестивалю.


Даний фестиваль є одним із найвпливовіших міжнародних фестивалів, присвячених спортивним фільмам. «SPORT MOVIES & TV» організовується Міжнародною федерацією спортивного кіно (FICTS) та є визнаним Міжнародним олімпійським комітетом. Участь в офіційній програмі FICTS для світу документального кіно — це настільки ж сильне визнання художнього та впливового визнання фільму, як і участь художнього фільму у Каннському чи Берлінському кінофестивалі.

29 ЖОВТНЯ О 19:00 В СТОЛИЧНОМУ КІНОТЕАТРІ «ЖОВТЕНЬ» ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕМ’ЄРА ФІЛЬМУ. А З 1 ГРУДНЯ ФІЛЬМ ПОКАЖУТЬ БІЛЬШЕ НІЖ В 30-ТИ КІНОТЕАТРАХ ПО ВСІЙ КРАЇНІ.

«Ми раді підтримати український фільм, який став переможцем Міжнародного фестивалю спортивного кіно і телебачення, тим паче це картина про метра українського футболу — Валерія Лобановського. Для нас важливо, щоб не лише вболівальники київського «Динамо» знали про історію клубу. Цей фільм — знаковий момент для всього національного футболу. У рамках підтримки гри мільйонів Прем’єр-Ліга долучилася до популяризації цієї картини та підтримала український кінематограф»,_ — відзначив президент УПЛ Володимир Генінсон.

«ЛОБАНОВСЬКИЙ НАЗАВЖДИ» — документальний фільм про легендарного тренера київського «Динамо» Валерія Васильовича Лобановського, який вперше в історії радянського спорту вивів свій клуб у гранди європейського футболу. Фільм уже побував на численних фестивалях по всьому світу. Його уже побачили та високо оцінили глядачі на таких престижних фестивалях документального кіно, як англійському Шефілді та канадському Монреалі.

В Україні фільм вперше глядачі побачили на КМКФ «Молодість», де фільм став спеціальною подією в рамках програми «Українські прем’єри».

Основу фільму склали вітчизняні й зарубіжні архівні кіноматеріали, а також оцінки, судження і спогади про футбол Лобановського його сучасників — футболістів, тренерів, журналістів, спортивних функціонерів, уболівальників, опонентів і навіть президентів — українських і зарубіжних.

У фільмі знімались: Карло Анчелотті, Олексій Андронов, Олег Базилевич мл., Олег Блохін, Рінат Дасаєв, Артем Франков, В’ячеслав Колосков, Олександр Козлов, Леонід Кравчук, Бернар Ліонс, Олексій Михайличенко, Генадій Орлов, Володимир Петрухін, Олександр Шовковський, Мішель Платіні, Сергій Ребров, Юрій Рибчинський, Андрій Шевченко, Жак Ферран, Григорій та Ігор Суркіс, Йожеф Сабо.

«Лобановський назавжди» знято незалежною київською кінокомпанією Das Boot Production. Фільм «Лобановський назавжди» — дебют режисера Антона Азарова в повнометражному документальному кіно. Раніше режисерський талант Азарова можна було оцінити за роботою над такими серіалами як «Потрійний захист», «Лють», «Справа для двох» таіншими.