5 вересня 2016 19:08

Александр ГОЛОВКО: "Мы играем в современный футбол"

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 напередодні матчу проти команди Шотландії, який відбудеться 6 вересня на «Оболонь-Арені» у рамках кваліфікації чемпіонату Європи-2017, на традиційній прес-конференції розповів про підготовку «синьо-жовтих» до поєдинку, можливі зміни у складі та оцінив дії своїх підопічних у переможній зустрічі з французькими однолітками.


Грати на максимумі у кожному матчі


За словами керманича «молодіжки», футболісти вже відновилися після дуже виснажливого матчу із Францією і готові до чергового, не менш важливого і важкого поєдинку. «Сподіваюсь, що гравці відновилися не на 80 чи 90 відсотків, а на всі 100. Готові до матчу, знаємо, проти якої команди будемо грати, а через сьогоднішнє тренування будемо ставити, а потім і вирішувати завдання, озвучені нами на цей збір – в кожному матчі грати на максимумі і досягати результату».


Матч із Францією уже в минулому


Розповідаючи про тактику своєї команди на поєдинок проти Шотландії, Олександр Головко відзначив, що, в першу чергу, будуть враховувати сильні сторони своїх футболістів. «Ми граємо у сучасний футбол і в деякій мірі залежні від суперника, оскільки на поточний момент ми не завжди готові диктувати свою гру командам топ-рівня. До того ж, зараз всі збірні діють у сучасній манері, й нікого лише завдяки одному бажання не обіграєш. Так, рівень індивідуальної майстерності та тактичної підготовки у гравців французької збірної вище, ніж у шотландської команди. Але наш матч із командою Франції уже в минулому. Намагаємося грати «по м’ячу», шукати та нав’язувати суперникам боротьбу, намагаючись при втраті м’яча якомога швидше собі його повернути, та розташовуватися широко, якщо прагнемо вести гру «першим номером». Іншими словами: ми знаємо майбутнього суперника й готовимося до матчу, виходячи зі своїх сильних сторін.


Зміни можуть бути на кількох позиціях


Олександр Головко зізнався, що зі складом на матч із Шотландією він уже визначився, за винятком однієї – двох позицій. «В нас ще є доба до матчу. А що б ми не казали, як засвідчує практика, доба – це багато. Сподіваюсь, що ми визначимо той склад, який буде готовий зіграти не менш виснажливий матч, ніж із Францією. Можливо, будуть зміни на кількох позиціях, оскільки поєдинок із Францією забрав чимало сил».


Хлопці дивляться в одному напрямку


Оцінюючи дії своїх підопічних у матчі проти молодіжної збірної Франції, Олександр Борисович відзначив, що, незважаючи на перемогу, футболістам є над чим працювати. «Це був ключовий матч, який забрав у гравців багато емоцій. Хлопці зрозуміли, що можуть добре грати на такому рівні. Ми зіграли на максимумі, хоча питання по матчу є.


Хлопці оступилися у значній кількості єдиноборств, не були настільки активними, як того вимагає тренерський штаб. Ці проблеми нікуди не зникли. Як би не закінчився матч, завжди вимагаємо від футболістів максимальної активності. Задоволений, що на цьому зборі всі хлопці, скажу так, дивляться в одному напрямку. Футболісти розуміють, для чого всі ми в одній команді: тренери намагаються зробити їх кращими, адже наставники завжди залежні від своїх гравців. Ми хочемо, щоб хлопці додавали з кожним матчем».