31 травня 2016 18:40

Мемориал Лобановского. Сербия обыграла Австрию и вышла в финал

У першому півфінальному матчі турніру пам’яті Валерія Лобановського молодіжна збірна команда Сербії здолала одноліток з Австрії та забезпечила собі місце у фіналі змагань.


Команди розпочали матч, який проходив на столичному НТК ім. В. Баннікова, без розвідки. Вже на 3-й хвилині під час сербської атаки Чавріч отримав розрізну передачу від Мелега і з зони правого інсайду завдав удару – Бахманн забрав м’яча до рук майже на лінії воріт. Австрійці також не забарилися із відповіддю. Це Грегоріч перекинув голкіпера та ворота після довгої діагоналі Видри та вдалої скидки від Шауба.


Ближче до середини першого тайму окреслилася ігрова перевага австрійців. На 37-й хвилині Салахі «пострілом» з гострого кута влучив у воротаря Радуновіча. Ще за три хвилини голкіпер сербської «молодіжки» відбив «сферу» лише ціною пошкодження, нівелювавши гостру контратаку підопічних Томіслава Сівіча. І все ж зусилля австрійської команди увінчалися голом буквально в останній атаці першого тайму. Грубер на дальній стійці замкнув прострільну передачу партнера з лівого флангу.

Перерва пішла на користь чемпіонам світу, які тріумфували на світовій першості 2015 року у Новій Зеландії. Керманич сербської збірної провів низку замін, одна з яких дала результат вже на дев’ятій хвилині другого тайму. Мараш, який змінив на полі Бьєліцу, виграв повітря у захисника після подачі кутового і зрівняв рахунок у зустрічі.


Серби значно додали у грі і не збиралися доводити справу до футбольної лотереї, де удача могла б посміхнутися будь-кому. Тому численні атаки гравців у червоній формі призвели до того, що на 82-й хвилині Гаїч виконав навіс з правого флангу, а Гачіновіч ударом зльоту не залишив Бахманну жодних шансів на порятунок. Фінальний акорд у першій півфінальній зустрічі стався вже у компенсований арбітром – влучний удар до свого активу заніс Ожеговіч.


О 18:00 на столичній «Оболонь-Арені» відбудеться другий півфінальний матч між молодіжними збірними України та Ізраїлю.


Меморіал Лобановського


Сербія U-21 – Австрія U-21 – 3:1

Голи: Мараш (54), Гачіновіч (82), Ожеговіч (90+2) - Грубер (45)


Попередження: Йовановіч, Бьєліца, Гачіновіч, Джурджевіч, Гаїч, Мараш, Дамьяновіч, Ожеговіч – Видра, Саллахі, Ягер, Доведан, Бахманн, Шойсенгейр


Сербія: Радуновіч – Гаїч, Йовановіч (Антіч, 46), Бьєліца (Мараш, 46), Мелег (Дамьяновіч, 61), Джурджевіч (к) (Ожеговіч, 72), Гачіновіч, Чавріч (Йовіч, 83), Філіповіч, Лукіч, Рістіч (Плавшич, 72)


Австрія: Бахманн – Гугганіг, Ягер, Видра (к), Шауб, Грегоріч, Саллахі, Грубер (Фрізенбіхлер , 56), Штек, Доведан (Шойсенгейр, 80), Гартнер (Міхорль, 72)