29 жовтня 2015 12:12

Максим Малышев: "На осечку в матче с "Зарей" не имеем права"

Півзахисник «Шахтаря» Максим Малышев відповів на запитання прес-служби ПЛ незадовго до зустрічі з добре знайомою для нього «Зорею».


– Максим, перше питання про здоров'я, адже ти випадав на деякий час з гри...

– Вже краще себе почуваю на сьогоднішній день. Сподіваюся, що зможу почати тренуватися в загальній групі і допомогти партнерам на футбольному полі найближчим часом.


– На початку сезону ти отримав досить багато ігрової практики. Наскільки вільно почуваєшся з новими партнерами? Чи легко знаходити спільну мову з бразильцями на полі і в побуті?

– Приємно, що отримав від тренера можливість стати гравцем основного складу. Зараз, звичайно, травма кілька вибила з колії. Залишається сподіватися, що цей факт суттєво не вплине на мої кондиції. Деякий час на звикання до команди знадобилося, адже потрібно було в деталях зрозуміти бачення Містера на тренувальний та ігровий процес. Намагався максимально швидко адаптуватися до вимог, зрозуміти, що тренер хоче бачити в моєму виконанні. А з бразильцями відчуваю себе комфортно, як і в цілому в колективі.


– Попереду гра із «Зорею». Хочеться взяти участь в ній? Вистачить спортивної злості грати на повну силу проти недавніх одноклубників?

– Здоров'я, швидше за все, не дозволить, хоча мені дуже хотілося б вийти на поле проти своїх знайомих в цьому поєдинку. Матч був би для мене дуже емоційним, адже я в «Зорі» виріс як футболіст, про мене дізналися саме з виступів за луганський колектив. Зайвий раз хочу висловити подяку Юрію Миколайовичу Вернидубу, який підтримував мене в різних складних ситуаціях, вірив у мене. Спасибі і партнерам, разом з якими я там грав, а зараз продовжую з ними спілкуватися.


– Не згадують тобі нинішні партнери історичний переможний гол за луганчан, забитий рік тому у ворота «Шахтаря»? Наскільки добре пам'ятаєш той матч?

– Часу пройшло вже достатньо, хоча на перших порах той же Тайсон жартував на цю тему. Посміялися... Це футбол, робочі моменти... Звичайно ж, я пам'ятаю той матч. Емоції переповнювали, адже вперше відзначився в Прем'єр-лізі, та ще й з «Шахтарем». Вся команда добре проявила себе як колектив, нам вдалося зарекомендувати себе.


– Як змінилася «Зоря» за рік? Чи вдається стежити за нею в нинішньому сезоні?

– Намагаюся не пропускати жодного матчу за участю луганців. Хоча деякі виконавці помінялися, знаючи Юрія Вернидуба, розумію, що вимоги залишилися тими ж, у команди вже сформувався свій стиль, свій почерк. Планку знижувати ніхто не збирається, і результати говорять саме про це.


– Юрій Вернидуб каже, що за короткий термін клуб позбувся добротних виконавців, яких вистачило б на основний склад. На твій погляд, за рахунок чого твоїй колишній команді вдається не зменшувати, а то й покращувати результати?

– За рахунок колективу, за рахунок внутрішнього комфорту, який там незмінно залишається. Кожен новачок, прийшовши до «Зорі», відразу це відчуває. Там працюють чудові люди, які не тільки професійно виконують свій обов'язок, але людські відносини передаються на будь-яку ситуацію. Ну і тренер тримає в тонусі хлопців, не дає можливості розслабитися.


– Який настрій у цілому панує в «Шахтарі»? Що переважує – гра з «Зорею» або бажання взяти реванш у «Мальме»?

– Обидві гри дуже важливі для нас. Необхідно взяти по три очки і в національних змаганнях, і в Лізі Чемпіонів. Навряд чи зараз доречно економити сили, адже це може дорого коштувати потім. На осічку не маємо права. На першому місці, звичайно, приємно перебувати, а от на європейському рівні хотілося б реабілітуватися. Мотивації вистачає.