8 жовтня 2015 23:21
1

Сергей КОВАЛЕЦ: "Бущан и Юрченко отметили поддержку публики в Черкассах"

Після завершення кваліфікаційного поєдинку Євро-2017 між молодіжними збірними командами України та Ісландії, що відбувся 8 жовтня у Черкасах, наставник "синьо-жовтих" Сергій Ковалець дав традиційну післяматчеву прес-конференцію.


- Наша команда провела гарний поєдинок. Виконали все, що запланували, окрім забитих м'ячів. Гра складалася добре і в плані організації моментів, і в плані комбінацій, не вистачало лише завершального удару. Якщо будемо грати з таким настроєм - все буде добре. Збірна Ісландії - гарна команда. Звичайно, потрібно дивитись гру і більш детально проаналізувати помилки.


- Перш за все, дозвольте подякувати за гру. Які плани на майбутнє? Чи не зіб'є низка поразок команду?


- Сьогодні у Черкасах була дуже хороша підтримка. Гравці Бущан і Юрченко зауважили, що команду чудово підтримували. Прикро, що не змогли забити гол. Наші молоді футболісти по грі переграли дуже хорошу команду. Попереду у нас 8 матчів. Найближчий поєдинок зі збірною Франції. Ми лишаємось у Черкасах, будемо готуватися тут. 10 жовтня ми проведемо спаринг з місцевою командою. Після цього повертаємося до Києва, а 12-го летимо в Страсбург.


- Чого нашій команді не вистачило для перемоги?


- Забитого м'яча.


- Прокоментуйте, будь ласка, останні хвилини. Команда атакувала протягом усього матчу, мала гарні моменти, але на останніх хвилинах так і не вдалося створити справжньої небезпеки. Чому?


- Очевидно, що хлопці трішки поспішали забити. Дуже хотіли відігратися. Хотіли одним пасом вивести один в один. Треба було розігрувати.


- Наскільки оптимальним є склад української команди напередодні матчу з Францією?


- Україна має великий потенціал гравців, молодим дають шанс у Прем'єр-лізі. Тому той склад, який зараз є - оптимальний на два матчі: з Ісландією і Францією.


- Заміни не підсилили гру. Це тому, що нові гравці не влилися в гру?


- Важко вливатися в гру, коли необхідно відіграватися. Ті футболісти, які вийшли на заміну хвилювалися, але вони також прагнули зрівняти рахунок і перемогти.

Почему так долго небыло замен? У меня спустя час игры было ощущение просто кричащей необходимости замен. Ведь было видно, что нападающий выдохся, опорники начинали зевать контратаки, правый фланг заметно сдал, а ведь в запасе сидел взрывной Лучкевич, который должен был менять Мирошниченко намного раньше. А так уставший Мирошниченко упустил своего игрока, тот отдал в центр и гол. Уважаемый тренер, кроме того, что не шел мяч в ворота, была возможность усилить игру заменами и дожать соперника, а так за 5 мин. игры тот же Лучкевич вряд ли мог что-то серъезно изменить.