18 серпня 2015 17:33

Отравление футболистов юношеской сборной Украины. Официальное заявление ФФУ

Юнацька збірна України U-16, складена з гравців 2000 року народження, була вимушена відмовитись від участі у турнірі Amber Cup, який у вівторок, 18 серпня, стартував у Литві. Перед вильотом на змагання значна частина гравців та дехто з представників тренерського штабу серйозно отруїлися, тому вся команда залишилась у Києві.


За словами лікаря збірної Максима Бецка, 16 серпня, у переддень вильоту у двох гравців піднялася температура до 37 градусів, що не є рідкістю. Але вже о 6 ранку наступного дня шестеро футболістів і двоє членів тренерського штабу почали скаржились на проблеми зі шлунком. До готелю, де мешкала збірна, одразу викликали декілька карет «швидкої», і після огляду відправили до лікарні тих, хто потребував госпіталізації.


Таким чином, на лікарняному ліжку опинилися гравці Євгеній Ісаєнко, Богдан Білошевський, Дмитро Рожко і Максим Івахно. Протягом дня до них приєднався ще один футболіст – Вадим Мащенко. Також дорогою додому стало зле гравцям «Дніпра» Антону Пенчуку та Артуру Марійко, які не потрапили до списку 18-ти виконавців, заявлених Олександром Головком на турнір. Лікування вони проходитимуть вже у Дніпропетровську. Решті ж команді госпіталізація потрібна не була – до цього часу більше нікому не погіршало.


Як розповів заступник голови Спортивно-медичного комітету ФФУ Сергій Дереповський, за час, проведений у лікарні, стан хворих стабілізувався і наразі у стаціонарному лікуванні потреби більше немає. Тож вже у середу футболістів забрали додому батьки або родичі. Офіційний діагноз, який був поставлений у клініці – харчова токсико-інфекція. Її лікування вимагає дотримання спеціальної дієти та, принаймні, тижневу відмову від фізичних навантажень.