8 липня 2015 12:27
23

Виктор ВАЦКО: "Чтобы называть "бревном" одного из самых техничных игроков украинского футбола, нужно быть последним слепцом"

Известный комментатор Виктор Вацко на сайте Matchday  поделился своим мнением относительно уровня игры Андрея Ярмоленко.

"У нас українців - тренерів, уболівальників, журналістів - є одна дуже своєрідна риса: ми завжди усім незадоволені, ми завжди насамперед акцентуємо на негативі у тому, що нас оточує. Бразильці, німці, балканці хлопчака, який тричі поспіль влучив по м'ячу, розкручують на повну, вселяючи в уми вболівальників думку про те, що цей хлопчина - унікум і суперзірка.

У нас же, наче комплекс меншовартості. Із "шаленим" аргументом: молодих хвалити не можна, бо ловлять "зіркову хворобу".

У нас кілька років тому вболівальники "Динамо" з трибун поливали свого ж Ярмоленка - молодого хлопчака, який лише починав тоді кар'єру в елітному футболі - на чому світ стоїть. Називати "поліном" ("бревно") одного із найтехнічніших гравців у новітній історії українського футболу - це потрібно бути останнім сліпаком! Ну або "знавцем"... Тому що цю техніку було видно уже тоді.

Якби Андрій був не українцем і виступав би, наприклад, у будь-якій балканській країні, чи Голландії, Бельгії, Швейцарії і Португалії, тамтешні футбольні ділки через медіа давно б перетворили б його в умах фанів на зірку європейського масштабу і продали в топ-клуб то-чемпіонату, заробивши серйозні кошти. І це не було б штучно - Андрій має все від топ-футболіста!

А мені тут люди, що в теорії стежать за футболом, пишуть про рівень Ярмоленка, акцентуючи і відштовхуючись від його гри у Львові проти Люксембурга. Те, що людина забила 14 і віддала ще 14 гольових (найбільше) у чемпіонаті - фігня. Те, що людина забила 4 і віддала 7 гольових (найбільше) у Лізі Європи - це фігня. А от з Люксембургом в останньому матчі сезону зіграв слабко - тому слабак, а Дуглас Коста - звізда.

За такою логікою, Володя Костевич з "Карпат", який "з'їв" Дугласа Косту в останньому матчі чемпіонату, - Паоло Мальдіні. І місце йому мінімум - в "Мілані", а оптимально - в мадридському "Реалі"! )))

Ярмоленко 5 сезонів поспіль (!!!) забиває 11 і більше м'ячів у дуже непростому з точки зору гри в атаці чемпіонаті. Але про це також ніхто не згадує. А от Люксебургу - негідник такий - не забив...

І ще. За всієї поваги, мені дуже хотілося б подивитися на футбол Кости у командах Блохіна та Фоменка. У тому, що Ярмоленко виблискував би у "Шахтарі" Луческу, я не маю жодного сумніву!

Так само, як не маю жодного сумніву, що його перехід у топ-клуб топ-чемпіонату дасть Андрієві новий поштовх у його футбольному розвитку", написал Вацко.

На думку автора, Фоменко та Блохін - не рівня Луческу... Висновок: Фоменка на вихід?..
У Ярмоленко, если можно так сказать, силовой стиль техники. Огрехи бывают у всех, и выглядят они при силовой технике менее эстетично, чем ошибки латиноамериканских исполнителей. Отсюда и "брёвна".
Сховати
В ютубі є "огріхи" зірок світового масштабу ( подивись на дозвіллі) -- і вони виглядають не те, що "неестетично", а взагалі -- можна живіт "нарвати" зо сміху! Передивляючись, я якраз і згадав те, як Ярмолу обзивали....
Сховати
Всё так, но Ярмоленко называли "бревном" именно за огрехи в рабочих моментах. А ютуб-нарезки это всё таки выжимки из большого количества материала и, наверно, эти моменты ближе к комедийным ситуациям, хотя и произошли они во время реальных футбольных матчей.
виктор просто у нас куча экспердов, а очень мало проффесионалов, андрей прядочный человек и сильный игрок, просто признать это ой как не просто некоторым, а нагадить может каждый.