9 червня 2015 11:48

Украина готова к контрольному матчу с грузинами

Сьогодні збірна України проведе товариську зустріч з командою Грузії у рамках підготовки до матчу відбірного циклу Євро-2016 проти Люксембургу.

Гостинний Бад Целль


Напередодні «синьо-жовті» провели передігрове тренування на полі біля готелю «Лібенсквелль» , який вже став гостинною домівкою для нашої команди. Відчуття затишку додає й великий синьо-жовтий прапор перед готелем і помітний з автошляху банер «Бад Целль вітає національну команду України з футболу» із зазначеними датами збору (6-13 червня). Персонал готелю, справді, робить все, аби гравці почували себе комфортно.

Скасовані прес-конференції


Як повідомлялося раніше, головний тренер збірної Михайло Фоменко прийняв рішення не возити команду за 40 кілометрів до арени сьогоднішнього матчу, залишивши більше часу для відновлення гравців. Наприкінці насиченого сезону на цей фактор необхідно звертати увагу. Наставник збірної Грузії Кахабер Цхададзе вчора також вирішив не проводити тренування на арені «Гугль», а отже організатори були змушені скасувати передматчеві прес-конференції головних тренерів.

Увага до мас-медіа

Зрештою, наша команда не залишила мас-медіа без уваги. Вранці капітан національної команди Анатолій Тимощук зустрівся на прес-конференції з австрійськими журналістами, після теоретичного заняття ексклюзивне інтерв’ю офіційному телетранслятору збірної України – телеканалу «Футбол», дав дебютант команди Павло Ксьонз, а по обіді з українськими ЗМІ, присутніми на зборі в Австрії, поспілкувався віце-капітан «синьо-жовтих» Руслан Ротань. Одне слово, інтерес представників мас-медіа був задоволений повністю.

Кучер на підході

У передігровому тренуванні взяли участь всі, крім Олександра Кучера, котрий провів бігову роботу у першій половині дня. Лікар головної команди Сергій Дереповський задоволений процесом відновлення оборонця, котрий вже завтра має приєднатися до загальної групи гравців під час тренування. Упродовж заняття футболісти виконували традиційні вправи для розминки, відбулися ігрові серії, також збірники відпрацьовували удари по воротах.

Нічна злива

Гірський клімат Верхньої Австрії сприяє комфортному тренуванню, однак літо є літо: увечері температура повітря становила 24 градуси. Сонце знову сховалося за хмари, але відчутно «парило» - вологість повітря залишалася на відносно високому рівні. Однак потужна злива з громом та блискавкою, яка впала на Бад Целль вночі, принесла таку бажану свіжість. Дощ продовжує «моросити» й вранці. За прогнозом синоптиків, під час матчу буде хмарно, а температура залишиться на позначці 18-19 градусів.

Виїзд на гру


Сьогодні о 17:45 національна команда автобусом виїде з готелю «Лібенсквелль» і візьме курс на столицю землі Верхня Австрія – Лінц. На міському стадіоні під назвою «Гугль» (саме таке ім‘я носить гора, розташована поруч), відбудеться контрольний матч Грузія – Україна. Початок о 21:00. Після матчу «синьо-жовті» знову повернуться у своє розташування у селищі Бад Целль.