13 вересня 2014 00:32

Юрий МОРОЗ: "Могли как выиграть с крупным счетом, так и проиграть"

Тренер молодіжної команди «Динамо» Юрій Мороз прокоментував нічию команди з луганською «Зорею»:

- У першому таймі ми мали територіальну перевагу, володіли ініціативою, м'ячем. Але пропустили контратаку і отримали гол у свої ворота.

- Довелося грати на штучному полі, це вплинуло на гру?

- Перехід з натурального газону на штучний трохи позначився. Це покриття більше підходить для повільної гри, тому швидкого пасу сьогодні не було, м'яч весь час застрявав в штучній траві, плюс відскік трохи не той. Але обидві команди були в однакових умовах.

- Судячи з усього, в роздягальні в перерві була серйозна розмова, враховуючи, що вже на початку другого тайму «Динамо» зрівняло рахунок?

- Не те, щоб серйозна. Просто підбадьорили хлопців, сказали, щоб продовжували в тому ж дусі, і тоді обов'язково заб'ють. Та вони й самі розуміють, що, маючи територіальну перевагу, володіючи м'ячем, потрібно просто реалізувати свої можливості. Трохи не вистачало більш вдалої гри в карному майданчику, останнього пасу, точного удару.

- Коли м'яч потрапив спочатку в штангу, а потім у поперечину, серце у вас не тьохнуло?

- Тьохнуло. Ми могли і виграти, і програти. Видно, що деяким хлопцям було важко, зміна покриття, все-таки, позначилася, але вони молодці, що дотерпелі і проявили свої морально-вольові якості. Нас, тренерів, це радує.

- Багато ваших підопічні - Кузик, Харатін, Михайличенко, інші, часто залучаються до тренувань з першою командою. Ви відчуваєте зміну в їх грі?

- Звичайно, вони дорослішають, стають більш тямущими до вимог сучасного футболу. Це тільки плюс для них.

- Викликало здивування відсутність в стартовому складі Кузика. Це пов'язано з тим, що мав зіграти Цуріков?

- Так, до матчів залучаються гравці з першої команди, вони повинні отримувати тут ігрову практику. Це нормально - присутня здорова конкуренція. Ми тільки раді цьому.