1 серпня 2014 18:00

Тренер "Карпат" готовится к матчу с донецким "Металлургом"

"Працюючи з молодіжною командою "Карпат", я не один раз грав проти дубля "Металурга". А тренер цієї команди Сергій Шищенко, який її очолює вже не один рік, працює зі своїми підопічними за такою ж системою, що й перша команда. Відповідно й модель гри основного і молодіжного складів "Металурга" дуже схожа, тож інформації про нашого наступного суперника ми маємо достатньо.

 
Глибокий аналіз гри "Металурга" ми з командою вже зробили, детально все розібрали. Але зараз відверто про це говорити, самі розумієте, я не буду. Скажу лише, що вболівальник і тренер на гру наступного суперника дивляться дещо по-різному. Ми зараз на тренуваннях відпрацьовуємо те, що хочемо втілити у життя в недільному матчі. Ми вже визначили, як і через які зони будемо атакувати. Те саме стосується і гри в обороні – адже у футболі команда не лише атакує, а й повинна нейтралізувати активну фазу в діях передньої лінії суперника. А з таким суперником, як "Металург", це зробити буде не так просто – у них вистачає хороших, креативних і до того ж досвідчених футболістів.
 
Як я вже казав, "Металург" насправді серйозний суперник, в складі якого багато сильних і досвідчених футболістів. Я знаю, що вигравати в цієї команди "Карпатам" у минулому вдавалося не так часто, як би цього хотілося львівським вболівальникам. Але в неділю ми налаштовуємося на позитивний результат. Адже грати ми будемо на своєму полі, перед рідними нам вболівальниками. Люди, які прийдуть на стадіон, хочуть побачити хорошу гру і перемогу своєї команди. Тож ми серйозно готуємося до матчу і зробимо усе, щоб подарувати нашим вболівальникам свято. Але це футбол, а в ньому ти можеш виграти, можеш зіграти в нічию, а можеш і програти. Та за будь якого результату і команда, і кожен гравець після гри повинен мати право сказати, перш за все самому собі, що він зробив усе для того, щоб добитися в цьому матчі максимального результату. Що ж до статистики, то я на неї уваги не звертаю. По-перше, цифри і статистика на полі не грають. А по-друге, статистика – це історія, а її футболісти пишуть безпосередньо на полі в кожному матчі. І кожен поєдинок – це нова сторінка в історії кожної з команд, які зустрічаються".