27 липня 2014 09:54

Молодежное первенство. "Динамо" - "Ворскла" 1:0. Отчет о матче. Гол Буяльского приносит победу

У день матчу у стані клубу наших гостей сталася трагедія. Президент «Ворскли» і Мер Кременчука Олег Бабаєв був застрелений неподалік від свого будинку.

Складно сказати, яким це чином позначилася на гравцях полтавського дубля, що вийшли на першу гру сезону 2014/15 в суботу на 6-е тренувальне поле в Конча-Заспі, але забігаючи наперед зазначимо, що підопічні Олександра Омельчука гідно провели весь поєдинок проти «біло-синіх».

Стартовий склад динамівців підібраний у своїй першій грі іспанським фахівцем Вісенте Гомесом був досить специфічним. Судіть самі - в ньому знайшлося місце і для 26-ти річного захисника Євгена Селіна та 16-ти річного форварда Віктора Циганкова. З першої команди в число перших 11-ти були делеговані воротар Олександр Рибка, півзахисник Віталій Буяльський, а також увійшов у другому таймі в гру голкіпер Максим Коваль.

Також відразу повідомимо, що ціла група наших футболістів не змогла взяти участь в цьому матчі, так як тільки вчора представляла Україну U-19 на Євро-2014 і завоювала на ньому путівку на чемпіонат світу, який у 2015 - му році пройде в Новій Зеландії.

Повернемося, однак, до гри. Дебют був за господарями, які вже на 8-й хвилині відкрили рахунок. Циганков, на лівому фланзі відмінно переграв свого візаві і подав на Буяльського, після удару якого м'яч трохи срикошетувавши, опинився у воротах екс-динамівця Ткаченко.

Взаємна боротьба за ініціативу тривала майже весь тайм і могла принести успіх гостям. На 40-й хвилині Пограничний небезпечно пробив із середньої дистанції, змусивши досвідченого Рибку відбити м'яч, але... на Авраменко, який в боротьбі з Селіним промахнувся, відправивши футбольний снаряд вище воріт.

У другому таймі ініціативою з самого початку заволоділи «біло-сині». На 55-й хвилині Буяльський міг зробити дубль, однак, пробиваючи майстерно головою, був трохи неточним.

За двадцять хвилин до закінчення основного часу Циганков та Мироненко так і не змогли пробити Ткаченко.

На 90-й хвилині Буяльський, отримавши друге попередження, залишив «Динамо» в меншості, але це гостям особливих дивідендів не принесло.

Дзвінка трель арбітра з Сєвєродонецька Олександра Головкова сповістила про першу перемогу Вісенте Гомеса і його підопічних у новому чемпіонаті молодіжних команд.

Чемпіонат U-21. 1-й тур

26.07.2014. Конча-Заспа. Тренувальне поле No.6. 100 глядачів

«Динамо» - «Ворскла» - 1:0 (1:0)

«Динамо»:
Рибка (Коваль, 46), Селін (Чоботенко, 87), Приймак, Козаків, Полегенько (к), Книш (Яровий, 90), Кузик, Мироненко (Жикол, 73), Нагорний, Буяльський, Циганков.

«Ворскла»: Ткаченко (к), Процишин, Пернацкий, Логінов, Квасний (Жениленко, 58), Пограничний, Кравченко (Олійник, 46), Гаркуша (Ичанский, 49), Кизилатеш (Гарбар, 80), Одарюк, Авраменко (Костенко, 75).

Гол: Буяльський (8).

Попередження: Приймак (4), Буяльський - Гаркуша (44), Олійник (62).

Вилучення: Буяльський (90).