26 липня 2014 15:26

Политолог Александр Палий: "Убийство Бабаева - реализация стратегии дестабилизации и выбивания известных людей"

Політолог Олександр Палій припускає, що мера Кременчуга Олега Бабаєва могли вбити, а будинок мера Львова Андрія Садового обстріляти заради дестабілізації ситуації в регіонах. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Обстріл будинку Садового, швидше за все, політика. Російські терористи намагаються в українських містах створити хаос. Таким чином дестабілізують ситуацію. По Бабаєву до кінця незрозуміло. У нього не було стовідсоткової політичної позиції. Колись він був у БЮТі, під час "регіоналівської" влади існував, їздив із Януковичем. Хоча, як кажуть, він був у себе достатньо популярним – місто на ньому замикалося. Можливо, тут теж стратегія дестабілізації та вибивання відомих людей. Хоча не виключено, що вбивство пов'язане із бізнесом", - зазначив експерт.

За словами політолога, українська міліція має всі можливості та сили, щоб розслідувати ці резонансні справи. "У нас міліція за чисельністю більша за армію. Там 350 тисяч людей. Правда, на Донбасі дієздатних міліціонерів лишилося десь 5 відсотків. Але в цілому підрозділ потужний", - наголосив Палій.

Він вважає, що високопосадовці, щоб убезпечити себе, мають найняти охорону, а також звертати увагу на все, що відбувається. "У військовому стані нагальної необхідності немає. АТО має всі правові засади. А навіщо робити так, щоб у кожному регіоні військовий відповідав за хліб та за воду? У нас в армії просто стільки людей немає", - додав політолог.
 

Ольга МОСКАЛЮК