8 квітня 2014 09:39
2

Врач "Динамо": "Если подтвердятся худшие опасения - Драгович пропустит три недели"

Останнім часом з-за ушкоджень різного ступеня тяжкості «Динамо» (Київ) втратило відразу кількох провідних виконавців.

Про те, як проходить лікування в одних і відновлення в інших офіційному клубному сайту розповів лікар команди Леонід Миронов:

- На одному з тренувань напередодні гри з «Металістом» Александар Драгович граючи через сітку в теніс-болл, після падіння невдало приземлився на спину і отримав забій плеча. Крім цього МРТ диагностировало у нього пошкодження ключично-акроміального зчленування - це досить серйозне пошкодження, під питанням навіть розрив найголовнішої зв'язки, що утримує лопатку і ключицю і весь плечовий суглоб. Він пройде огляд у досвідченого діагноста Львовченко і кращого в Україні фахівця з травм плеча ортопеда-травматолога Руслана Сергієнко. Якщо підтвердяться найгірші побоювання - Драгович пропустить три тижні, а якщо пошкодження виявиться не настільки серйозним, з дозволу фахівців ми введемо йому фактор зростання в плечовий суглоб, щоб зв'язка швидше загоїлася, і тоді для відновлення футболістові знадобиться 10-12 днів. У будь-якому випадку, вже з сьогоднішнього дня Драгович почне індивідуальні тренування на велоергометрі, щоб підтримувати фізичні кондиції.

- Як скоро чекати повернення Хачеріді?

- Женя Хачеріді зробить заключне контрольне УЗД пошкодженої ділянки підколінного м'яза, і якщо результат буде позитивним, ми дозволимо йому навантажувати цей м'яз в тренажерному залі і займатися фізичною реабілітацією. Оскільки Женя пропустив три тижні, потрібно бути дуже прискіпливими в плані відновлення сили м'язів.

- А як себе почувають інші травмовані футболісти?

- Гусєв майже здоровий, і з середи почне працювати в загальній групі. Ідейє - те ж саме. У Брауна був сильний забій п'ятки ахіллового сухожилля. У вівторок у нього вихідний, оскільки він пропустив п'ять-шість днів, але працював індивідуально. У загальну групу він повернеться разом з Гусєвим. Шовковський працює в загальній групі вже кілька днів. У решти є дрібні удари і садна, які не вимагають звільнення від тренувань. 

Селин камон плей...
попинал мячик через сетку...