7 грудня 2013 11:36

Станислав БОГУШ: "Я - свободный агент"

КОЛИШНІЙ ГОЛКІПЕР «ДИНАМО» РОЗПОВІДАЄ ПРО ВАРІАНТИ ПРОДОВЖЕННЯ КАР’ЄРИ, ВЗАЄМИНИ ЗІ СТОЛИЧНИМ «АРСЕНАЛОМ» І ДОВГООЧІКУВАНЕ ПОВЕРНЕННЯ НА ПОЛЕ ПІСЛЯ СЕРІЇ ТРАВМ

«УФ» поспілкувався особисто з кіпером і дізнався детальніше про всі аспекти майбутнього працевлаштування футболіста.

— Станіславе, недавно з’явилась інформація, що ви можете перейти до лав полтавської «Ворскли». Така інформація відповідає дійсності?


— Можу сказати, що розмірковую над цим. Так, пропозиція надійшла, саме зараз розмірковую, чи приймати її, бо є не один варіант… Тому є над чим подумати.

— Тобто у вас є пропозиції й від інших клубів із України?

— Є, але не тільки з України, а й із закордонних команд.

— Приміром, із Росії?


— Є також і з Росії.

— Вас щось стримує? Чи є якісь часові рамки?


— Немає жодних часових рамок. Навпаки, перша частина чемпіонату тільки завершилася, трансферне вікно ще не відкрилося — до нього ще цілий місяць. Тому, повторюсь, особливо якихось часових обмежень немає. Але, за будь-яких обставин, у зимове міжсезоння я остаточно вирішу свою долю. Просто потрібно вибрати команду, яка відповідає амбіціям, можливостям. Є час, коли можна вибрати, тому природно, хочеться обрати максимально комфортний варіант.

— Тобто, найкращі умови для себе…


— Звичайно, бо це також насправді дуже важливо.

— Власне, чому запитав про «часові рамки». Ви зараз перебуваєте у статусі вільного агента?


— Вільний агент, звичайно. Київського «Арсеналу» вже не існує, а в мене була домовленість, що 30 грудня ми можемо з ними розірвати контракт — вони в односторонньому порядку й я. Тобто, в нас була така домовленість. Тому, в будь-якому разі, навіть якби столичний «Арсенал» ще досі існував, але нічого би там не змінилося, то я би йшов уже на Новий рік вільним агентом. А так, якби там щось сталось (якби вони запропонували подальшу співпрацю), то, звичайно ж, вів би й надалі з ними перемовини, домовлялися би про контракт. Проте цього не сталося, саме тому я зараз вільний агент.

— Щодо вашого здоров’я. Останніми роками вас переслідували травми, ви довгий час лікувалися. Нині вже нічого не турбує?


— Так, слава Богу, все в порядку. Сподіваюсь, що те все вже в минулому.

— Щодо «Арсеналу». Так сталося, що ви прийшли до команди й відіграли за «канонірів» лише один матч (поєдинок проти київського «Динамо»). Не шкодуєте із цього приводу? Чи це все ж було таки краще для вас, ніж просто тренуватись?


— Звичайно, краще. По-перше, були повноцінні тренування, до того ж, це — команда прем’єр-ліги. Не приховуватиму, до цього тренувався з «Динамо-2», а там хлопці ще зовсім молоді, тому це зовсім інший рівень. Для мене це був «плюс»: я тренувався, готувався до ігор… Але так, на жаль, сталося, що справді відіграв лише один матч. Хотілося вже повністю відіграти цей сезон. Проте сталося, як сталося, головне, що я здоровий, відчуваю у собі сили, й знаю, на що здатний. Перевірив себе, так би мовити, вже за довгий час.

— А як облаштувалися колишні партнери по «Арсеналу»? Можливо, вже знаєте, в кого які є плани щодо нових клубів?


— Це буде зовсім некоректно з мого боку говорити про когось. Тому спілкуватися на цю тему з мас-медіа я просто не маю права.

Володимир БОБИР