15 жовтня 2013 15:12
1

"Арсенал" может сменить владельцев?

"Арсенал", слідом за "Кривбасом", уже тривалий час потерпає від фінансових проблем. Під великим питанням були навіть виїзди на матчі з "Говерлою" і "Шахтарем", в яких кияни поступилися з загальним рахунком 0:9. При цьому на "Донбас Арені" гості сім разів виймали м’яч зі своїх воріт, і саме після нищівної поразки від "Шахтаря" подав у відставку Юрій Бакалов. Але невже на наставника так вплинув останній невтішний результат? "Зараз не хочу нічого коментувати. Єдине - попросив про звільнення і більше не працюю з "Арсеналом", - сказав Бакалов у неділю кореспонденту "УФ".

Проте важко віриться, що саме невдача з донеччанами так вплинула на керманича. Адже, по-перше, від "гірників" не соромно програти, навіть з великим рахунком; по-друге, у попередньому турі в рідних стінах з "Севастополем" "каноніри" здобули вольову перемогу - 3:1, а це додавало наснаги і віри в свої сили; по-третє, проблеми "канонірів" тривають не один день, і Бакалов завжди був поруч з командою. І взимку, коли накопичилися піврічні заборгованості по зарплаті і команду залишив Леонід Кучук, і останнім часом, коли в "Арсеналі" не бачили грошей близько чотирьох місяців.

Наскільки нам відомо, перед футболістами і персоналом, що їх обслуговує, розрахувалися тільки за перший літній місяць - червень, і то частково. Невідома доля клубу і в майбутньому. "В такій ситуації командою стало неможливо керувати. Думаю, звільнення - це його внутрішній поштовх. У Бакалова не було жодних конфліктів чи непорозумінь з підопічними. А своїм вчинком намагався привернути увагу до проблем клубу", - сказав "УФ" відомий агент Сефер Алібаєв.

Якщо це так, то праведні намагання Юрія Михайловича можуть бути марними. Знову ж таки, за нашою інформацією, нинішній власник клубу Олександр Онищенко не горить бажанням надалі фінансувати "Арсенал". Зараз він це робить тільки для того, аби якось підтримувати клуб, і то тому, що його про це попросили. За компетентними даними, найближчим часом можуть змінитися власники клубу. Якщо вдасться вирішити проблеми, що тягнуться з часів минулого керівництва, є четверо впливових людей, які готові стати співвласниками "Арсеналу". Нам про цих людей нічого не відомо, але, за словами поінформованої особи, вони мають можливість вкладати в столичний клуб значні інвестиції і робити все належне, аби підтягнути "Арсенал" до рівня єврокубків. Наскільки це правда - покаже час.

Поки що "Арсенал" до чергового випробування, - а в неділю на колектив очікує дербі з київським "Динамо", - готує асистент Бакалова Сергій Закарлюка. Про нього кажуть, що був дуже талановитим виконавцем, який допомагав київському ЦСКА в єврокубках, вдало виступав за донецький "Металург", "Іллічівець" і той-таки "Арсенал". Але Закарлюка запам’ятався ще й тим, що зі скандалом залишив збірну України, коли вирішив відлучитися із табору команди, і не попередив про це Олега Блохіна. Також, що невідомо загалу, він дуже мало часу пробув у "Шахтарі" через конфлікт з Берндом Шустером.

Власне, мені врізалося в пам’ять, що коли Закарлюка виступав за "Іллічівець", майже не помітним був Олексій Гай, а варто було Закарлюці залишити Маріуполь, як Гай розкрився у всій красі і заслужив на повернення до "Шахтаря". Окрім того, Закарлюка чи Карло, як його називають друзі, закритий від преси - за всю кар’єру він дав одне велике інтерв’ю, а на журналістів дивився дещо зверхньо. Він не має тренерського досвіду, і чи справиться з ситуацією, з якої не знайшов вихід набагато досвідченіший Бакалов, - велике запитання.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, "Український футбол"

расформировать давно пора этот недоклуб очень жаль, что по итогам прошлого сезона скопытился Кривбасс, а не Арсенал