26 березня 2013 14:39

"Олимпийский" снега не боится

Зима, що несподівано повернулася у березні, заскочила зненацька комунальні служби столиці, а величезні замети і снігові «шапки» на дахах будівель змусили городян всерйоз замислитись про власну безпеку. НСК «Олімпійський» у зв'язку з цим можна назвати чи не найбезпечнішим місцем у місті.

«Олімпійський» проектувався і будувався згідно з вимогами УЄФА для стадіонів вищої категорії, а також у жорсткій відповідності з українськими та європейськими будівельними нормами для подібних спортивних об'єктів. При цьому безпека вболівальників в будь-яку погоду у будь-яку пору року була основною вимогою. В першу чергу, це стосується унікального навісу над трибунами.

За словами фахівців технічного управління НСК «Олімпійський», дах київської арени, окрім своєї унікальності завдяки використанню незвичайного матеріалу з переробленої сировини, цікавий ще й тим, що може витримати навантаження в 200 кг на квадратний метр. При розрахунках брали до уваги як власну вагу конструкції, так і вагу освітлювального, звукового та іншого технічного обладнання, розташованого безпосередньо під покрівлею, а також максимально можливу вагу снігового покриву.

Треба сказати, що навантаження на покрівлю обчислювалося з урахуванням всіх особливостей клімату київського регіону (вітри, кількість опадів) з великим запасом. Досягти максимального тиску на мембрану в звичайних умовах нереально, адже завдяки спеціальній системі обігріву даху сніг там довго не затримується.