16 березня 2013 10:49

Политыло: "Автобус" - не стихия "Черноморца"

Один із лідерів «Чорноморця» — про поєдинок із «Карпатами» та складний прийдешній календар.

— Сергію, як один із ветеранів «Чорноморця», певне, зможете дати вичерпну відповідь на таке питання: нинішній період, що ознаменувався серією з восьми перемог у дев’яти матчах, найкращий за роки ваших виступів у клубі?
— Мабуть, і справді — найкращий. Були й хороші часи за інших наставників, але тоді переважно виходив на заміни, простими словами: не виконував тієї вагомої ролі, яка нині довірена мені в колективі. Зараз, безперечно, переживаємо хороші часи, демонструємо солідний футбол, водночас на досягнутому, природно, не зупинятимемося.

— У суботу «Чорноморець» здолав «Карпати», представники яких в один голос опісля матчу заявляли, що вашій команді відверто пощастило. Розділяєте подібну, гадаю, не надто приємну для вас думку?

— Можливо, десь нам Фортуна й усміхнулася… Насправді «Карпати» мені особисто дуже сподобалися — сильна, технічна команда.

— Здалося, що «Чорноморець» із «Карпатами» багато в чому схожі. Маю на увазі, передовсім, ту манеру ведення гри, яку сповідують Григорчук та Костов…

— Погоджуюся з вами: щодо стилю, то він, за великим рахунком, аналогічний. І в нас, і в «Карпатах» акцент робиться на технічному, комбінаційному футболі, грі в пас.

— На післяматчевій прес-конференції Роман Григорчук не жартома, а всерйоз казав, що йому було би дуже приємно обігнати «Динамо» та посісти четверту сходинку…

— А чому б і ні? Намагатимемося…

— Як на мене, то це з тієї опери, що слід ставити завищені завдання, щоби досягати реальних…

— Реальна мета полягає в тому, щоби пробитися до Ліги Європи.

— Попереду у вас вельми складний календар: спочатку візит до Донецька, потім в Одесі прийматимете «Динамо». У першому колі аналогічні поєдинки завершилися для вас сумарними та невеселими 1:7. Нинішній «Чорноморець» сильніший за той, серпневий?

— Однозначно! Гадаю, найголовніша відмінність у тому, що нині ми відчуваємо впевненість. Подібного, на жаль, тоді не було. Плюс над окремими недоліками працювали взимку, налагодили певні прогалини, які призводили до необов’язкових утрат очок восени.

— Пригадую, в одеському матчі із «Шахтарем» «Чорноморець» занадто, перепрошую за слово, нахабно поліз на донеччан, за що й поплатився підсумковими 1:5. Отой урок урахуєте?

— Звичайно. Тоді ми «привезли» собі перший гол, потім нібито зуміли переломити хід гри, але зрівняти рахунок, на жаль, не вдалося. Тим паче, пропустили вдруге, і команда, як кажуть, «попливла».

— «Автобус» у стилі лондонського «Челсі» торішнього зразка на «Донбас-Арені» ставитимете?

— Ще не знаю, яку тактику на гру обере Роман Йосипович, але все одно впевнений, що «автобус» — то не наша стихія. Філософія тренерського штабу така, що ми зобов’язані диктувати свої умови, грати у свій футбол, а не підлаштовуватися під опонента. Звісно, повністю абстрагуватися від імені суперника не вдасться, але й розчинятися в його грі не слід.

Гліб КОРНІЄНКО, «Український футбол»

loo_lane