28 квітня 2012 11:27

Игрокам "Таврии" запретили общаться с прессой

Післяматчеве спілкування Семена Альтмана з представниками ЗМІ виявилося надзвичайно коротким: "Щось коментувати емоційних сил у мене не залишилось".

Учора зранку журналісти "УФ" все-таки вирішили переговорити із Семеном Йосиповичем. Утім, наставник лаконічно відмовив, а наприкінці розмови сказав, що він не звик давати інтерв’ю телефоном, хоча раніше вже не раз саме таким чином спілкувався з нашими журналістами.

Цілком резонно, що ми вирішили звернутися по коментар до когось із гравців "Таврії" — набрали номер Сергія Назаренка, який у воротах "Металурга" відзначився забитим м’ячем. Сергій зазначив, що він не проти, але йому та всім іншим гравцям заборонили спілкуватися з пресою. Мовляв, для всіх інтерв’ю потрібно відтепер питати дозвіл у самого Альтмана.

Знову таки, телефонуємо до наставника сімферопольців і цікавимось, чи можемо ми поспілкуватися із його футболістом. Семен Йосипович відповів, що він дозволи не роздає, а хто цим займається — йому невідомо. На уточнююче запитання, як же сам тренер ставиться до можливої розмови з Назаренком, ми почули доволі красномовну відповідь: "Ніяк".

Стало цілком очевидно, що у "Таврії" існує негласне табу на будь-які коментарі та інтерв’ю з пресою. І судячи з усього, подібне розпорядження надійшло від самого наставника кримчан. Чим керувався заслужений фахівець, достеменно невідомо, але від наближених до клубу джерел нам стало відомо, що по завершенні сезону Альтман радше за все залишить "Таврію". Це продиктовано тим, що тренер не виконав поставлених перед ним завдань і майже втратив шанси вийти до єврокубків.

Як відомо, кримчанам у наступних двох турах — грати проти "Ворскли" та "Динамо", тож випередити євролігові "Дніпро" і "Арсенал" для "Таврії" стає майже неможливо. Тим більш, гра з киянами відбудеться у столиці, напередодні теоретичного "золотого матчу".

Чи не означає це, що тренер сімферопольців запанікував і прагне будь-що уникнути розмов про втрачені шанси, а відтак і не виконані ним зобов’язання перед керівництвом клубу? Чекати залишилося недовго. Всього за два тури ми дізнаємося про подальшу долю відомого наставника. Хоча, можливо, її вже вирішено.

Ярослав ЛЕХ, газета "Український футбол"