11 квітня 2012 11:39

Денис Кожанов: "Финал "Шахтер" – "Динамо" уже всем приелся"

Сьогодні відбудуться чвертьфінальні матчі Кубка України. Цьогоріч ці змагання, за відсутності «Динамо», «Металіста», «Дніпра», «Таврії», стали набагато цікавішими.

Коли нема відвертих фаворитів, є шанс гучно заявити про себе невдахам чемпіонату. Ті ж «Карпати» взагалі можуть стати автором прецеденту в нашому футболі – вилетіти до першої ліги і в статусі «першачка» грати у Лізі Європи.

«Волинь» також не хапає зірок із неба у першості, та їм достатньо двічі перемогти в Кубку – і вони можуть лаштуватися до ігор Ліги Європи.

Шанси команд на цьому етапі змагання проаналізував нападник «Іллічівця» і кандидат до національної збірної України Денис Кожанов.

- У парі запорізького «Металурга» і «Шахтаря» все зрозуміло. Гірники завжди ставлять перед собою завдання здобувати трофеї, а тут такий шанс. Сильних команд, по суті, не залишилось, тож шлях до чергового титулу відкритий. Тут несподіванок бути не повинно. Тим паче, що для першолігового «Металурга» це вже успіх – так далеко зайти в кубкових матчах.

- На кого ставиш у парі «Карпати» – «Чорноморець»?

– Тут я розриваюся між емоціями і здоровим глуздом. Судячи з того, в якому стані нині перебувають «Карпати», перемога одеситів напрошується сама собою. У гостей не повинно виникнути проблем. Але ж «Карпати» – мій рідний клуб, я вболіватиму за них і бажатиму перемоги. Вони повинні знайти в собі сили, зіграти через «не можу» і таки вийти із цього стану.

- Тобі відомо, що з ними коїться?

– Та я постійно спілкуюся зі своїми колишніми одноклубниками. Вони в шоці від того, що відбувається. Ніхто не може пояснити цього. Я вже навіть до Слави Чечера телефонував, який забив «Карпатам» в останньому турі. Він також не може зрозуміти, що коїться з львів'янами. Каже, що це зовсім інша команда, якщо порівняти з тією, яка була ще рік тому. Ніхто не здатен пояснити, як за неповний рік можна було до такого скотитися.

- Чого чекаєш від протистояння «Зорі» та «Металурга»?

– Тут буде цікаво. Обидві команди нині в гарній формі, класно грають. Щоправда, я ставлю на «Металург». Вони досвідченіші, а в «Зорі» є важливіші справи в чемпіонаті.
 А от у парі «Арсенал» – «Волинь» я на сто відсотків упевнений у перемозі канонірів. Дуже вже класний футбол вони показують останнім часом. Якщо вони так само гратимуть і з «Волинню», жодних проблем у них не виникне.

- Відсутність у турнірі грандів збільшує чи зменшує інтерес до цього змагання?

– Гадаю, збільшує. Фінал «Динамо» – «Шахтар» уже приївся. Це банально. Кубок для того й існує, щоб команди, яким із певних причин не