26 травня 2011 20:30
21

Олег САЛЕНКО: "У "Днепра" и "Металлиста" бюджет не меньше, чем у "Динамо"

Футбольний експерт Олег Саленко хоч і отримав задоволення від гри у фіналі Кубка України між "Шахтарем" та "Динамо", був розчарований результатом цього матчу. За словами відомого у минулому футболіста, киянам конче потрібне підсилення, інакше вони і надалі програватимуть "гірникам". Про це Саленко розповів в інтерв’ю "Футбол 24".
 

- Гра була цікаво, насиченою, моменти були поблизу обох воріт, - каже Олег. - Команди, щонайголовніше, намагалися грати відкрито, важко, але спроби відкритися були. Мені здається, що фінал вдався.

- Тобто, вас київське "Динамо" в Сумах не розчарувало?

- Ну як ні, розчарувала поразка.

- Мав на увазі якість гри…

- Ви знаєте, ще Валерій Васильович Лобановський казав, що гра забувається, а результат залишається. Ми бачимо, що конче потрібне підсилення атакувальної лінії. В таких матчах потрібно забивати, а тому потрібні нападники.

- Як на мене, то і в захисті не все гаразд. Особливо часто тішив суперників помилками Євген Хачеріді…

- Хачеріді потрібно подорослішати, коли він відповідальніше ставитиметься до своєї роботи, тоді, можливо, не буде таких дурних помилок. Але крім Хачеріді є ще захисники, а ось із нападниками проблеми.

- Кілька останніх років "Шахтар" на національній арені постійно випереджає "Динамо". Це свідчить про те, що клас команди "гірників" вищий, чим у киян?

- "Динамо" було на хорошому рівні, але при Газзаєву команда дещо втратила. "Шахтар" же в той час йшов своєю чіткою дорогою, яка їх і привела до якісної гри. Зараз кияни потроху находять свою гру, а новобранці ще більше її підсилять. Звісно, хочеться, аби "Динамо" краще грало.

- Це все зрозуміло. Але якщо влітку "Динамо" купить футболістів, осінню будуть говорити про те, що цим гравцям потрібен час на адаптацію і так може пройти весь сезон, в результаті якого кияни знову нічого не виграють…

- Ні, зараз не можна так робити, про адаптацію гравці потрібно забути. Чому не можна купити готових гравців, які відразу ж почали грати?

- Про таких новобранців мріють усі тренери, але в Україні не багато прикладів, коли новобранці відразу підсилюють гру своєї команди, а не користуються виправданням - "адаптація". На гадку приходить лише Тайсон із "Металіста", усі інші довго і нудно адаптовуються. Ви не вважаєте, що усім потрібна адаптація?

- Ні, не вважаю. Потрібно купувати гравця під рівень команди, під конкретний стиль. А те що ви говорите свідчить про те, що купують не того рівня гравців. Якби у новобранців був високий клас, їм особливої адаптації не потрібно б було. Так було ще в ті часи, коли нас купували. Підписав контракт і відразу ж повинен гроші відпрацьовувати. А адаптація повинна тривати не більше 1-2 місяців. Є підготовчий період, є тренування. Це і є адаптація.

- Юрій Сьомін не погано почав весною. Обіграв "Манчестер Сіті", а потім настав спад в результатах та і в грі команди в цілому. Як ви загалом оціните весняний період "Динамо" при Юрію Павловичу?

- Важко оцінити. Думаю, взимку форсували підготовку, за рахунок чого дійшли до чвертьфіналу Ліги Європи. А потім настав спад і результати погіршилися. На українській арені "Динамо" свого срібла нікому не віддало. А в Лізі Європи ми програли "Бразі", яка в результаті дійшла до фіналу. Тому важко в цій ситуації звинувачувати "Динамо" у поразці від португальців, все-таки не дворовій команді програли. Якщо повернутися до малюнку гри, то на початку весни команда бігала, було видно, що футболісти хочуть грати і роблять це у своє задоволення. А зараз вони ці риси трохи позагублювали. Тому, повторюю, і потрібна свіжа кров. Необхідно підсилювати конкуренцію в команді, лише тоді буде результат.

- Ризикнете спрогнозувати перебіг боротьби за золото чемпіонату в наступному сезоні?

- Не думаю, що в наступному сезоні "Шахтарю" буде так само легко вибороти золото, як в цьому чемпіонаті. "Гірники" скористалися осіннім спадом "Динамо", коли у киян було дуже багато проблем. Коли Юрій Сьомін почав розрулювати ситуацію, було уже пізно. В наступному сезоні ця ситуація не мала би повторитися. За умови спокійної, без ексцесів підготовки до сезону, "Динамо" складе гідну конкуренцію "Шахтарю". Уже довго чекаю того часу, коли в Україні з’явиться третій претендент на золото.

- В українському чемпіонаті найбільший бюджет в "Шахтаря", на другому місці по грошах "Динамо", ну а далі ідуть решта команд – "Дніпро", донецький "Металург", "Металіст". Ви вважаєте, що не збільшуючи бюджет клубу, хтось може втрутитися в чемпіонську гонку?

- Думаю, в "Металіста" та "Дніпра" бюджет не менший, чим в "Динамо". Проблема не в грошах, усе залежить від політики клубу, професійності головного тренера, якості новобранців. У Коломойського та Ярославського фінансові можливості дуже великі. Головне, аби в їхніх клубах був правильний підбір гравців.

Розмовляв Андрій Захарчук 
 

Как то дает Саленко интервью.Журналист его спрашивает:"Как Вы относитесь к пи..расам?" Саленко отвечает:"Да я бы этих пи..расов...Вот была со мной такая история.Как то подрулил ко мне один футбольный агент,пи..рюга редкосный,говорит хочеш за "Барселону" играть,я говорю хочу!Он говорит,давай мол я тебя наклоню и проверю разок другой,и организуем твой трансфер.Не ну Вы представляете что я почувствовал когда об этом услышал"-закричал Саленко."Это ведь "Барселона!!!,ладно,говорю давай,хули мне не в первой.Он меня значится нагнул и проверил,а трансфер в "Барселону" не организовал,вы прикиньте,ну редкосный пи..рюга"
Был бы человек со стержнем,сказал бы,что дескать ,извините,за мои слова по поводу намеренного поражения Динамо Ильичам.Типа "во мне говорили эмоции",что-то подобное... А так,гандон гандоном...
ПИДАР-олег саленко и этим все сказало. Таких надо валить сразу и язык в одно место засунуть!!!
А в Лізі Європи ми програли "Бразі", яка... ----------- какое "мы"?????? после того, что ты сказал на Динамо, мол слили матч ильичам - никакого "мы"! Ты - не НАШ после этих слов!
А нельзя ли этого "эксперта" не публиковать на сайте вовсе. Думаю, сайт от этого ничего не потеряет, а эта неприятная рожа не будет напоминать о его же идиотских рассуждениях.
о! снова этот эксперД.
Таблетки для снижения уровня запаха алкоголя изо рта "Саленко". "Саленко" - почувствуй себя экспертом!"Саленко", просто запей пивком! Побочные эффекты: вам покажется что у вас появляются острые знания в области футбольной тематике.
Обвинитель: - Я протестую - идиот у нас один и я представляю его интересы! Судья: Все вы идиоты! Заседание объявляецца закрытым.
На суде адвокат Саленко начинает речь: - Граждане судьи. Неужели вы не видите, что подсудимый идиот?
Сховати
Жжошь!!!
Подало Динамо в суд на Саленко. Судья: -Приходите позже, Рабинович только перед вами, подал на Данилова.