23 травня 2021 22:56
2

Украина - Бахрейн 1:1. Отчет о матче. Тот случай, когда не стоит недооценивать соперника

Свою підготовку до чемпіонату Європи національна збірна України розпочала товариським матчем проти екзотичного для нас спаринг-партнера – команди Бахрейну. Збірної, яка за всю свою історію зірок з неба не хапала. Найкращим досягненням можна вважати перемогу на Кубку націй Персидського заливу два роки тому.


Українці доволі активно почали зустріч і створили момент ледь не у першій атаці. Проте Степаненко пробив неточно. Звичайно ж, саме наша команда заволоділа ініціативою, але зіткнулася з досить організованим захистом. Тому стверджувати, що ця ініціатива конвертувалась у моменти, не доводиться.


Гра без моментів тривала до 22-ої хвилини, коли Миколенко та Шапаренко ледь не організувати динамівський гол. Однак Микола не зміг нормально влучити по м’ячу. В районі 30-ої хвилини вперше у гру вступив Трубін, забравши м’яч, який летів у площину воріт, після рикошету. У відповідь Бєсєдін пробив неточно з далекої відстані.


До речі, саме гості першими пробили у площину воріт. Крім того, їм чудово вдавалося витримувати захисну лінію, змушуючи українців потрапляти в офсайди. Потурбували ж уперше «жовто-сині» голкіпера Бахрейну лише на 34-й хвилині. Лутфалла спокійно забрав спробу все того ж Бєсєдіна.


І все ж під кінець першого тайму Україна мала шанс повести у рахунку. Це Марлос зі штрафного з досить-таки хорошої позиції пробив поруч зі стійкою. Не міг заспокоїтися і Бєсєдін, але зі ще одним його ударом впоралися захисники. Підопічні Андрія Шевченка ще виконали кілька кутових, на чому команди і пішли на перерву.


Після перепочинку наставник української збірної вирішив зробити відразу три заміни. На полі з’явилися Довбик, Циганков і Судаков. Чи то такі перестановки, або ж неуважність привели до того, що українці ледь не привезли гол у свої ворота на першій же хвилині другого тайму. Після чого бахрейнці подали кілька кутових.


У наступні хвилини найактивнішим на полі був Марлос. Спочатку м’яч після його удару із забійної позиції полетів над поперечиною, а згодом у гру вступив голкіпер гостей. На 60-й хвилині мав забивати Довбик, однак, опинившись перед воротами, він не зумів переграти Лутфаллу. Правда, у цьому епізоді зафіксували офсайд. Та все ж такі моменти потрібно реалізовувати.


Також варто зазначити, що у другій половині гри часто ініціативу на себе брав Шапаренко. Миколі вдавалося проходити суперників, але не складалося з останнім пасом або ударом. Як не виходило і у Довбика. На 69-й хвилині він навіть переграв голкіпера, але з гострого кута влучив у стійку!..


А кілька хвилин опісля пенальті у свої ворота у простій ситуації заробив Трубін. Незважаючи на те, що поруч з Хумайданом був захисник, Анатолій чомусь вирішив вибити м’яч кулаками у стрибку. А вийшло, що врізався в нападника. Не врятував воротар і безпосередньо під час виконання 11-метрового.


Українці відразу ж кинулися відіграватися. Спочатку голкіпер витягнув з дальнього кута удар Циганкова, а потім трішки не пощастило Шапаренку. Під час його удару зі штрафного розвалилася стінка, однак удар вийшов неточним. Пройшло ще дві хвилини, і вже Лутфалла відбив у бік удар Миколи.


Звичайно, Андрій Шевченко був незадоволений таким перебігом подій, активно підказував гравцям, як діяти. Натомість, Україна ледь не пропустила вдруге. Пощастило, що суперник не реалізував вихід фактично один на один.


І все ж українцям вдалося забити цьому непоступливому і не такому вже і слабкому Бахрейну. На першій компенсованій хвилині Довбик протиснув захисника і прострілив паралельно лінії воріт. Голкіпер не встиг вийти, чим скористався Циганков, випередивши оборонця і зрівнявши рахунок.


Віктор схопив м’яча і побіг у центр, щоби спробувати вирвати перемогу, але часу залишалося занадто мало. Отож, нічия з Бахрейном, над яким нам пророкували просту і розгромну перемогу. Це якраз той випадок, коли не варто недооцінювати суперника.

Ощущение дежавю, как после Финляндии и Казахстана. Если такие матчи повторяются, то похоже что правильные выводы тренерским штабом сделаны не были. Динамовцы смотрелись неплохо, огорчил только Беседин. Марлос техничен и отлично видит поле, но какой же он медленный. Степаненко и Кривцов в плохой форме, Судаков вообще неизвестно как в сборную попал. Довбику для оценки отлично не хватило только забитого гола. Трубин просто труба, а не вратарь, весь нервный и перепуганный. На Евро сборную будут тянуть наши европейские легионеры и динамовцы, если Шева во вред себе не станет тянуть кротов. Хотелось бы еще увидеть Бондаренко, чтобы понять что он из себя представляет и может ли быть полезен команде, но Шева его по своим соображениям не выпустил.
лев матчу трубин)))