16 травня 2024 18:02

Не лише у грі з "Динамо". Джерело повідомило про агресивну поведінку Бєліка під час ще одного матчу

Як вже повідомлялося, Комітетом з етики та чесної гри УАФ розпочато службове розслідування по факту інциденту, який стався у 28-му турі чемпіонату України серед команд U-19 «Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ). Тоді по завершенні гри на полі закипіли зовсім неігрові пристрасті, у процесі яких стався конфлікт між головним тренером донеччан Олексієм Бєліком та керівником динамівської дитячо-юнацької школи Олександром Іщенком. Останній з них стверджує, що, вискочивши з-за спин охоронців, які стояли поряд із суддівською бригадою, Бєлік викрикував нецензурні слова та вдарив його в груди.


Як виявилось, прояв агресії у колишнього нападника «Шахтаря», а нині наставника молоді має не поодинокий характер. Справа в тому, що всього за десять днів до згаданого матчу Олексій Бєлік «відзначився» агресивною поведінкою і в Одесі. Цей неприйнятний для професіонального спорту епізод стався 30 квітня 2024 року, під час перенесеного з осінньої частини чемпіонату матчу 12-го туру між командами U-19 «Чорноморець» і «Шахтар» (1:2).

Як стало відомо Sport.ua, керманич команди гостей вирішив своє невдоволення та надмірні емоції спрямувати на головного тренера «моряків» Анатолія Діденка. Бєлік почав викрикувати на адресу одеського колеги непристойні слова та висловлювати погрози фізичного характеру. Очевидці його агресії були шоковані, чуючи фрази «Підемо розберемося - один на один!», «Я тебе переїду»!». З уст вкрай агресивного донецького тренера лунали «двоповерхові» матюки, які чули не тільки колеги з обох тренерських лав, запасні футболісти команд, четвертий арбітр, а й інші офіційні особи. Коли свідкам інциденту здавалось, що фінальний свисток зведе його нанівець, цього не сталось. Бєлік також проігнорував традиційне рукостискання тренерів після матчу.