13 травня 2024 21:01
1

Ігор ЦИГАНИК: "Вболівальники "Шахтаря" протягом усього матчу ображали В’ячеслава Суркіса та його батька. Можливо, люди свідомо прийшли на гру для цієї провокації"

Журналіст та коментатор Ігор Циганик в програмі "Циганик LIVE" розповів про події, що сталися після матчу юнацьких команд "Шахтаря" і "Динамо".


"Ще одна історія, яка мене дуже зачепила і про, яку мало говорять. Ви бачили, що було в матчі юнацьких команд "Шахтаря" і "Динамо"? Скажіть, чи готові ви привести свою дитину на футбол, щоб показати як грають? Чи готові ви, що ваш 19-річний хлопчина буде в такій ситуації грати у футбол. Невже немає методів, щоб зменшити вплив зовнішніх факторів на футбол? Це ж U-19, скоро будуть битися U-17, потім U-16 і U-15. Що це пішла за мода така? По ходу гри була складна ситуація. Під час матчу була показана жовта картка гравцю "Динамо", потім помилився арбітр і вигнав гравця (Владислава Захарченка). Потім "Динамо" в меншості виграло 2:1.


Емоції Іщенка та Бєліка - це їхні емоції. Нехай розбираються. Я знаю їх обох. Я вважаю, що так не можна себе вести. Має бути повага один до одного, ми всі робим футбольну справу. Не треба видавати ті емоції напоказ. Для мене це дивно, що таке відбувається. А для чого ви пішли на футбольне поле? Чого ви туди побігли?


Виявляється не все так просто як здавалось. Ворота юнацької команди "Динамо" захищає В’ячеслав Суркіс, який є сином колишнього президента "Динамо" та ФФУ Григорія Суркіса. Після матчу В’ячеслав показував вуха в бік лави запасних "Шахтаря", а з трибун хтось вибіг та намагався його вдарити. А що було до цього? Виявляється, що в Щасливому було два табори - один за одними воротами, а інший за іншими воротами. В другому таймі Суркіс-молодший стояв на воротах, за якими були вболівальники "Шахтаря" і вони протягом усього матчу ображали його, ображали його батька. Це правильно? Як можна бути впевненим, що ця молода людина буде стримуватись? Вашого батька будуть ображати, вашу маму будуть ображати. Ми не можем навести лад? А якщо це була спеціальна провокація? Ми будемо всіх синів президентів футбольних клубів ловити по Європі і розповідати їм, хто їхні батьки? Він футболіст, він проста людина. І ці емоції це був показ. Був складний поєдинок і втриматись було важко. Я не хочу захищати В’ячеслава Суркіса, він своє покарання понесе. Люди, які організовують ці змагання, ви думаєте, що ви робите? Буде стояти ваша дитина і їй будуть таке кричати. Він хоча би в Україні, він хоча би футболіст, а десь в Європі зустрінуть на вулиці і будуть розповідати, це буде приємно?


І все з цього почалося. Там були вболівальники "Шахтаря" і люди, які свідомо могли прийти для цієї провокації. Яка повага між командами? Ахметов і Суркіс все життя у футболі, а де ж респект? Він до речі непоганий воротар, так всі кажуть. Він може дорости до рівня першої команди і бути першим номером "Динамо". Але суть не в цьому, там може бути будь-яка дитина. Чи він заслуговує на таке? Звичайно, що ні. Хто має забезпечити цей порядок? Всі регулятори змагань тільки штрафують. Можна ж було нагнати охоронців, щоб не допустити такого. Це домашня арена "Шахтаря". Це неправильно! Неправі Белік з Іщенком, обоє неправі. Не треба один одного провокувати, а бити старшого, то це взагалі неправильно. Ви дорослі, а це 19-річна дитина, що ви тоді хочете? Ви не можете забезпечити порядок і йому весь тайм кричать те, що він чує. І йому це неприємно. Ось такі наші класичні, багато емоції, а футболу немає".

Все вірно.
Тільки 19 років це не дитина. Не треба цим спекулювати.
В 19 років вже в війску служать і Батьківщину захищають.