11 травня 2024 10:33

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "В матчі "Шахтар" – "Динамо" визначиться доля чемпіонства"

Напередодні українського класичного, як з початку 2000-х називають поєдинки між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем», коментар про чергову дуель двох грандів Sport.ua дав колишній гравець, а нині тренер Володимир Єзерський. У його професіональній кар’єрі були виступи за обидва клуби. У «Динамо» він грав наприкінці 90-х, а у «Шахтарі» наприкінці першого десятиріччя 2000-х.


- У цій грі, напевно, буде вирішуватись доля чемпіонства, – ділиться думкою про центральний поєдинок 28-го туру УПЛ Єзерський. – Якщо «Шахтар» переможе, то достроково стане володарем золотих нагород. У тому випадку, якщо виграє «Динамо», то інтрига збережеться до останнього туру чемпіонату.


- Як гадаєте, що у плані гри слід чекати від команд, які зійдуться у головному українському дербі?


- Враховуючи, що це надто відповідальний і ключовий матч, обидві команди гратимуть на результат. Ми бачимо стиль «Шахтаря», який різниться зі стилем «Динамо». Тож всі ми очікуємо цікавої та бойової гри.


- Якщо припустити, що поєдинок завершиться нічиєю, то на чию користь вона буде?


- Потрібно дивитись, які суперники за календарем чекатимуть на обидві команди у двох останніх турах. І чи зможе в них «Шахтар» поступитись, як і чи зможе в них «Динамо» пройти без втрат. Тобто тут уже більше буде залежати від «гірників», як саме вони пройдуть ті два тури.


- На «Шахтар» після українського класико чекають два виїзних поєдинки – з «Дніпром-1» та «Поліссям», а «Динамо» зіграє вдома із «Кривбасом» і в гостях з «Рухом».


- «Дніпро-1» зараз бореться за право грати у Лізі Європи, а «Кривбас» уже практично забезпечив собі бронзові медалі, тож за умови перемоги динамівців або нічиєї у грі з «Шахтарем» поєдинки з цими суперниками будуть мати для грандів у 29-му турі неабияке значення. Та й узагалі кожна гра на фініші буде ключовою, адже суперниками динамівців і «гірників» будуть команди із першої шістки, які ведуть боротьбу за єврокубкові місця. Що й казати, закінчення чемпіонату може стати дуже цікавим. Повторюсь: за умови, якщо «Шахтар» не виграє у завтрашній зустрічі з «Динамо». В іншому випадку донецька команда за два тури до завершення сезону може святкувати чемпіонство.


Фото - УАФ