18 травня 2024 18:11

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Я спілкувався з Ребровим, і ми ухвалили таке рішення, що сьогодні зіграють наші збірники"

Наставник "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував перемогу над "Кривбасом".


- У нас не було жодних завдань на гру, окрім як перемогти та порадувати наших уболівальників. Тим більше ми розуміли, що зараз розпочинатиметься підготовка до ЄВРО-2024. Я спілкувався з Ребровим, і ми ухвалили таке рішення, що сьогодні зіграють наші збірники. І я їх не залучатиму до тренувального процесу до наступного матчу. Вони трохи відпочивають. Тому сьогодні наш склад був майже бойовим, але при цьому трохи змінили тактичну будову. Не все вдавалося, хоч моменти у першому таймі були. Могли забивати чотири м'ячі.

Пошкодження Ярмоленка та Шапаренка? Нічого надскладного там начебто немає. Але у футболі буває так, що наступного дня щось може проявитися. Ярмоленко мав забій. Він майже не міг вдихнути. Сподівалися, що у перерві він відійде. У Бражка теж забій. Шапаренко попросив заміну. Сезон був насиченим, непростий період, відпочинку мало. Хлопцям потрібно готуватися до ЄВРО. Розуміли, що сьогодні вони мають зіграти на максимум, щоб потім 5-6 відпочити та розпочинати підготовку до збірної.


Суддівство? Дія, яка відбулася - сталася у штрафному майданчику. Якщо арбітр зафіксував фол, він був зобов'язаний призначити пенальті. Наскільки я розумію, підказку дав лайнсмен. Я знаю Вернідуба, як він готує команду. Хоча для наших команд ця гра нічого не вирішувала, принципи є принципами.