18 травня 2024 10:10

В'ячеслав Суркіс порівняв святкування голу "Динамо" U-19 у ворота "Шахтаря" з діями Степаненка у 2016 році

Воротар «Динамо» U-19 В’ячеслав Суркіс порівняв епізод, коли гравці київської команди показали вболівальників «Шахтаря» емблему клубу із історією Тараса Степаненка та Андрія Ярмоленка.


– Чи були з боку гравців «Шахтаря» U-19 провокативні дії під час гри?


– Вони були зайняті футбольною справою. Там десь вони вибили м'яч, зіграли у підкаті та аплодували. Але ми робили так само, це нормальне футбольне явище. Я в цьому нічого поганого не бачу. У матчі я нічого поганого від гравців «Шахтаря» не бачив.


– Всі бачили в Instagram фотографію Андрія Маткевича, коли польові гравці «Динамо» підбігають до сектору «Шахтаря», показують на емблему і отримують у відповідь середні пальці. Ти пам’ятаєш, що сталося у 2016 році у матчі «Шахтар» – «Динамо» між Степаненком та Ярмоленком?


– Так, пам’ятаю. Я тоді був ще малий, мені було 10 років, дивився цей матч.


– Чим відрізняється зараз поведінка гравців «Динамо» від поведінки Степаненка у цьому епізоді?


– У чому вона відрізняється? Вони підбігли, нічого образливого не казали. Лише показали на емблему «Динамо».


– Здається, Степаненко теж нічого образливого не говорив, а також просто показав на емблему. Ти пам’ятаєш, чим це закінчилося? Що зробив Андрій Ярмоленко і як на це відреагував? Я не нав’язую свою точку зору, але мені здається, що у світовому футболі, коли людина в такому матчі підбігає до сектору супротивників і показує на символ своєї команди, це вважається деякою мірою провокацією. Від цього можна було утриматися?


– Можна було утриматися, але це легко казати. Ті люди, які грали у футбол на високому рівні, розуміють, що таке матч «Динамо» – «Шахтар», які там емоції. Якщо я правильно пам’ятаю, то після забитого м’яча фани «Шахтаря» почали кричати, щось комусь, мабуть, сказали, і хлопці вирішили показати на емблему. Я в цьому нічого поганого не бачу. Просто так наші хлопці не починали б якусь провокацію. Нам це було не на користь. Ми хотіли виграти, а не почати бійку між гравцями «Динамо» та «Шахтаря».