14 травня 2024 00:01

"Барселона" вдома обіграла "Реал Сосьєдад" та вийшла на друге місце в Ла Лізі

"Барса" перемогла в стилі самої себе зразка минулого сезону. Тоді перемоги 1:0 за рівної гри йшли одна за одною.


Сьогодні каталонці не були однозначно найкращими на полі. Навпаки, на старті поєдинку найпомітнішою персоною був голландець Шералдо Бекер, який мав 3-4 шанси в контратаках, але забив лише раз - і то з офсайду.


"Барса" на початку до ударів справу не доводила, але суттєво додала перед перервою - і цього вистачило.


Шансів було два - спершу Рафінья пробив у штангу здалеку; ну, а за кілька хвилин ідеальну контратаку за участю Левандовського і Гюндогана завершив ударом в один дотик Ямаль.


Другий тайм помітно поступався першому за кількістю і якістю гольових моментів. У "Барси" в основний час згадати можна лише удари з дистанції від Рафіньї та Феррана - Реміро в обох випадках не спав.


"Сосьєдад" же мав реальніший шанс забити після перехоплення на чужій половині, але й тут не склалося - Браїс Мендес трохи не влучив, коли тер Штеген уже сидів на газоні.


Весь сезон одна й та сама проблема у басків - немає в їхньому складі бомбардира, здатного гарантувати голи, звідси і осічки. Тому й у таблиці симпатична, вміла команда Іманола Альгуасіля тільки 7-ма з 54 очками. У "Барси" - 2-й рядок, 76 балів і привід задуматися над потребою Араухо в старті. Вже вкотре без нього захист зіграв надійніше, ніж з ним.


35-й тур Прімери. Барселона. "Монжуїк"


"Барселона" - "Реал Сосьєдад" — 2:0


Голи: Ямаль, 40, Рафінья, 90+3 (з пенальті)


"Барселона": тер Штеген - Кунде, Кубарсі, Іньїго Мартінес, Канселу - Гюндоган, Крістенсен (Роберто, 70), Педрі (Фермін Лопес, 70) - Ямаль, Левандовський (Ферран Торрес, 77), Рафінья


"Реал Сосьєдад": Реміро - Елустондо, Ле Норман, Пачеко (Тірні, 70) - Траоре (Одріосола, 79), Тур'єнтес, Меріно, Арамбуру (Барренечеа, 70) - Браїс Мендес (Захарян, 79), Бекер (Кубо, 70), Оярсабаль


Предупредження: Гюндоган, 51 - Арамбуру, 57, Пачеко, 64