13 травня 2024 18:54

ЛНЗ здобув на виїзді вольову перемогу над "Колосом"

У 28-му турі української Прем'єр-Ліги "Колос" на своєму полі приймав черкаський ЛНЗ. Гра першого кола між цими суперниками завершилася внічию - 1:1. Господарі посідають дванадцяте місце і всього на три очки відірвалися від зони перехідних ігор, тому програвати їм було не бажано.


"Колос" під керівництвом Поздєєва програв дві гри попіль і не забив жодного голу. Проте, попри це керівництво клуба ухвалило рішення висловити підтримку і повну довіру тренерському штабу Поздєєва. Щодо ЛНЗ, то в активі черкаської команди у нинішньому сезоні 8 перемог та 8 нічиїх, що дало змогу набрати 32 очки. Це непоганий результат для дебютного сезону в елітному дивізіоні.


Вже у дебюті протистояння Ільїн потужним ударом відправив м'яч у сітку, але до того арбітр зафіксував положення поза грою у Оріховського. На перших хвилинах було багато боротьби, але з позиційним футболом були суттєві проблеми у гравців обох команд. Господарі поля більше грали першим номером, але що робити з м'ячем у заключній третині поля у більшості епізодах вони не знали. Багато помилялися в перехідних фазах футболісти обох команд і це суттєво впливало на їхні спроможності в атаці.


Новий тренерський штаб "Колоса" сповідує футбол з позиції сили. Колектив із Ковалівки почав більше грати першим номером, але поки що дуже багато проблем. Ефективності підопічним Поздєєва не вистачає. Гості у першій половині зустрічі зосередилися на прагматичній грі, основну увагу приділяли якісній обороні.

На 23-й хвилині нарешті дочекалися першого моменту у нашому матчі. Після шикарної передачі Тілля у дальній кут пробивав Пасіч, але гравець ЛНЗ влучив у стійку. Майже відразу після цього своїм шансом скористалися господарі. Після подачі з флангу Ільїн скинув у штрафну, а Бондаренко розстріляв ворота - 1:0. "Колос" вперше за 296 хвилин забиває. На 30-й хвилині через повітряну тривогу гра була зупинена. Перед самою перервою Тілль подав з кутового, а Чорноморець на ближній стійці потилицею зрізав м'яч у власні ворота - 1:1. Рівний перший тайм завершився справедливою нічиєю.


Відразу після перерви більше з позиції сили намагалися грати підопічні Дулуба. але у них мало що виходило. Взяв ініціативу на себе легіонер ЛНЗ Ейнел, але м'яч після його удару пролетів повз дальній кут. Поступово знову взяли м'яч під власний контроль господарі і могли навіть забивати, але м'яч після удару Топалова влучив у стійку. Через декілька хвилин Рангел влучив у поперечину. Дуже пощастило гостям.


На 62-й хвилині заміна Дулуба спрацювала. Після прострілу Тілля з декількох метрів розстріляв ворота Наумець. Владислав хвилину тому з'явився на полі - 1:2. Не забиваєш ти – забивають тобі. На 67-й хвилині після передачі Яшарі з-за меж штрафної у дальній кут пробив Ейнел - 1:3. Все перевернулося з ніг на голову.


У підсумку, третя поспіль поразка "Колоса" під керівництвом Поздєєва. Дуже непрості останні два тури очікують на колектив із Ковалівки. Вони ще не забезпечили собі місце в УПЛ.


Vbet ліга. 28-й тур


"Колос" - ЛНЗ 1:3


Голи: Бондаренко (24) - Чорноморець (44, автогол), Наумець (62)


Попередження: Каплієнко (37), Демченко (42), Ейнел (53), Ейнел (67), Салабай (87)


"Колос": Фесюн - Цуріков, Бондаренко, Бурда, Чорноморець (Гончаренко, 72), Демченко, Топалов, Оріховський (Криворучко, 72), Велетень (Гусол, 85), Ільїн (Салабай, 72), Рангел (Паулаускас, 87)


ЛНЗ: Пеньков - Муравський, Саліху, Стасюк (Наумець, 61), Каплієнко, Бойко (Тищенко, 82), Яшарі, Пасіч (Насонов, 82), Тілль, Молло (Хобленко, 61), Ейнел (Шестаков, 77)