3 листопада 2023 18:58
2

"Динамо" – "Шахтар" 0:1. Звіт про матч. Шанси на чемпіонство стають дедалі туманнішими

У центральному матчі 13-го туру Прем'єр-ліги на вболівальників чекало всеукраїнське дербі - "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало "Шахтар".


Місце у воротах киян очікувано зайняв Бущан. На правому фланзі оборони вийшов Тимчик, на лівому – Дубінчак. Пару центрбеків утворили Попов та Дячук.


У середній лінії розташувалися Бражко, який отримав капітанську пов'язку, Шепелєв і Шапаренко. У ролі правого та лівого вінгерів виступили Караваєв та Волошин відповідно. Дискваліфікованого Ваната у нападі замінив Беніто.


Відзначимо потрапляння в запас "біло-синіх" Супряги, який оговтався від травми, і Пономаренка, з "Динамо" U-19, а також відсутність у заявці на гру Буяльського з Андрієвським. У них виникли проблеми із здоров'ям.


Стартові хвилини вийшли досить активними у виконанні обох команд. І "Динамо", і "Шахтар" намагалися діяти агресивно, а м'яч практично не затримувався у центрі поля.


Перший момент виник біля воріт гірників. Дубінчаку не вдалося пробити з-за меж штрафного майданчика, м'яч відскочив до Бражка, який цілився в дальній кут, але під його удар кинувся Матвієнко.


Потім протягом двох хвилин арбітр показав дві жовті картки. Спочатку попередження отримав Шепелєв, а потім Криськів. На 20-й хвилині ударом зі штрафного Бущана на пильність перевірив Зубков. Кіпер "Динамо" зіграв надійно.


Динамівці відповіли пострілом Дубінчака, що підключився до атаки. Захисник "біло-синіх" пробивав практично з лінії штрафного майданчика під поперечину, але Різник легко спіймав м'яч з першої спроби.

На 30-й хвилині "Динамо" мало шанс відкрити рахунок у зустрічі. Після подачі Шепелєва з лівого флангу до штрафного майданчика Беніто з 12-ти метрів з льоту пробивав у ближній кут - Різник у стрибку зумів парирувати удар нігерійця.


У наступному епізоді Шапаренко класною передачею знайшов у штрафному майданчику "Шахтаря" Караваєва, який опинився один перед воротами гірників, проте не зовсім вдало обробив м'яч і з забійної позиції навіть не влучив у площину.


Наприкінці першого тайму динамівці провели ще дві атаки. Одну неточним ударом у ближній кут завершував Караваєв, в іншій дальнiм пострілом намагався пробити Різника Шапаренко, але теж схибив.


Практично одразу після перерви Дячук ціною жовтої картки зірвав атаку "Шахтаря". Стандарт у виконанні Зубкова до небезпеки воріт Бущана не призвів. Хавбек гірників влучив у стінку. Незабаром гірчичник отримав ще й Шапаренко.


На 53-й хвилині гості повели у рахунку. Невертон крізь гущавину динамівців знайшов лазівку для передачі до штрафного майданчика на Зубкова, який опинився між двома гравцями "Динамо" і пробив між ніг Бущану.


Після свого успіху "Шахтар" заграв набагато впевненіше, тоді як у киян уже не виходило створювати моменти так, як у першому таймі. Лише на 63-й хвилині Бражко спробував пробити з дальньої дистанції та зробив це невдало.


Приклад зі свого партнера по команді взяв Дячук і теж наважився на удар десь із 25-ти метрів. М'яч пролетів над поперечиною воріт Різника, який контролював ситуацію. На 79-й хвилині міг забивати Сікан. Форвард "Шахтаря" вибігав на ворота "Динамо", прибрав на замаху Дячука, проте переграти Бущана не зміг.


Після цього Царенко замінив Шапаренка, а замість Беніто вийшов Супряга. На 86-й хвилині зі штрафного бив Бражко. На жаль, удар Володимира припав повз кут воріт Різника. Встиг дебютувати за першу команду і Пономаренко. Молодий нападник замінив Волошина.


На 89-й хвилині на ударну позицію вивели Караваєва. Олександр вирішив проігнорувати Супрягу, який просив передачу, і пробив сам. Як виявилося, дарма. М'яч пройшов повз ближній кут.


Арбітр компенсував до основного часу лише дві хвилини, якими ледь не скористалися гірники, але удар Криськiва із близької дистанції було заблоковано.


Незадовго до фінального свистка між гравцями команд виникла невелика сутичка після фолу Дубінчака на Судаковi, проте у бійку не переросла. Незважаючи на гарний перший тайм у виконанні "Динамо", команда Луческу зазнає мінімальної поразки.

Блоха умер
Додому в Румунію!