26 листопада 2022 11:41

​У Футбольній асоціації Англії розповіли про погрози від ФІФА через райдужну пов'язку

Генеральний директор Футбольної асоціації Англії Марк Буллінгем розповів, чому капітан національної команди не вийшов на поле з райдужною пов'язкою. Причиною стали попередження від ФІФА.


«Дуже важливо зрозуміти, що сталося. Ми були сповнені рішучості, щоб використовувати пов'язку. У суботу перед грою ми дійшли розуміння, що можна було б її вдягнути. Але не отримали дозволу, нам загрожував би штраф. На жаль, у день гри вони попередили нас за 10 хвилин до того, як ми мали вирушити на гру.

Вони приїхали з п'ятьма офіційними особами і провели нас за сценарієм, за якого як мінімум будь-хто, хто носить таку пов'язку, буде оштрафований і до того ж піддасться дисциплінарним санкціям. Фактично у цій дії була необмежена відповідальність. Те, як вони діяли, було абсолютно безпрецедентним. Ми були розчаровані та розлючені. Те, як це було зроблено, було обурливим.

Ми відчували, що не можемо поставити гравців у таке становище, коли на чемпіонаті світу, про який багато хто мріяв, вони раптом не зможуть взяти участі. Несподівано вони можуть зіткнутися із забороною. Ми не могли допустити такого сценарію.


Думаю, що критерієм подання заявок має бути базовий рівень прав людини. Це необхідна частина. Ми хотіли продемонструвати підтримку спільнотам і засмучує, що не змогли цього зробити», — наводить слова Буллінгема Sky Sports.