19 серпня 2022 21:47

Фергюсон у суді назвав темперамент Гіггза фантастичним: "В очах кожного він був номером один"

Колишній головний тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон виступив на судовому засіданні.

80-річний шотландець взяв участь у процесі екс-півзахисника клубу Райана Гіггза.


Валлієць звинувачується в нападі на двох жінок: у листопаді 2020 року він нібито завдав тілесних ушкоджень 36-річній Кейт і напав на її молодшу сестру, 20-річну Ему, під час того ж ймовірного інциденту в його будинку в Уорслі. Також його звинуватили у поведінці з елементами примусу та контролю з грудня 2017 року до листопада 2020 року.

«У Гіггза фантастичний темперамент. Він провів дуже довгу кар'єру на такій скрутній позиції з погляду енерговитрат і при цьому виконував усе, чого ми тільки могли побажати. В очах кожного Райан Гіггз був номером один», – зазначив Фергюсон.

Кріс Доу, адвокат Гіггза, запитав, чи бачив тренер коли-небудь, щоб його колишній гравець втрачав самовладання або ставав агресивним. Фергюсон дав негативну відповідь. Також він підкреслив, що Гіггз був досить сильним для того, щоб «витримувати гостроту моєї мови».

«Я часто використовував Райана як мішеню, коли, бувало, сам виходив із себе через виступи команди. Всі інші в роздягальні думали: "Якщо Райан Гіггз здатний це витримати, то і ми зможемо", - сказав Фергюсон.