29 травня 2022 01:05
1

Лунін виграв Лігу чемпіонів день у день із Шевченком, тільки з різницею у 19 років

Мадридський Реал переміг Ліверпуль за допомогою єдиного голу від Вінісіуса Жуніора, завдяки чому став володарем кубка Ліги чемпіонів сезону-2021/22. Для королівського клубу цей трофей став чотирнадцятим в історії.


А ось для українського голкіпера "бланкос" Андрія Луніна ця перемога у фіналі Ліги чемпіонів стала першою у його поки що короткій кар'єрі. На жаль, у нинішньому розіграші турніру на полі він так жодного разу не з'явився. Але це не скасовує факту того, що він став переможцем.

Але примітно те, що цього ж дня 19 років тому, 28 травня 2003 року, свою єдину Лігу чемпіонів виграв легенда українського та світового футболу Андрій Шевченко. Тоді у манчестерському фіналі Шевченка у складі Мілана переміг Ювентус у серії післяматчевих пенальті, а український форвард забив вирішальний удар.

Тоді тренером "россонері" був нинішній бос Реала Карло Анчелотті, який завоював свою четверту Лігу чемпіонів як тренер. Це дозволило йому стати найтитулованішим спеціалістом турніру.
2003 рік був 19 років тому))) А головна різниця, це те що Шева був лідером того Мілану, ну а Лунін запасний воротар, і при такому Куртуа йому основа і не світить.