17 грудня 2009 21:37
14

Новые проекты ФФУ

 У четвер, 17 грудня, в Будинку футболу було підписано Угоду про партнерство між Федерацією футболу України (ФФУ) та Білоруською федерацією футболу (БФФ) у сфері тренерської освіти по програмі «ПРО»-Диплом УЄФА». 

Звернення білорусів

У присутності представників ЗМІ та майбутніх власників ПРО-Дипломів, які цими днями проходять навчання в київському Центрі ліцензування, голова БФФ Геннадій Невиглас та президент ФФУ Григорій Суркіс скріпили документ своїми підписами. Очільник білоруської федерації підкреслив, що чимало спеціалістів в його країні висловлюють бажання отримати ПРО-Диплом УЄФА саме в Україні. Тож з відповідним проханням він звернувся до ФФУ, отримавши позитивну відповідь. 

Крок у відповідь українців

У свою чергу керманич української федерації зазначив, що очолювана ним організація завжди готова надати будь-яку допомогу колегам з Білорусі, і укладена Угода підніме статус взаємостосунків між національними асоціаціями на більш високий рівень. «Я сподіваюсь, що фахівці, які пройдуть у нас навчання і отримають ПРО-Диплом УЄФА, допоможуть білоруським командам здобувати ще кращі результати. А, можливо, хтось із них у майбутньому очолить і вашу національну збірну», − зазначив Григорій Суркіс. 

Міжнародний проект

Цього ж дня у Будинку футболу відбулася ще одна знаменна подія − було презентовано міжнародний проект з розвитку масового футболу Open fun football schools, що патронується УЄФА і до якого Україна приєднається в наступному році. ФФУ укладе відповідну угоду з Асоціацією проекту перетинання культур (CCPA) − неурядовою гуманітарною організацією, головними засновниками якої є міністерства закордонних справ Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії та УЄФА.

ФФУ − дітям

Починаючи з 2010 року, у різних регіонах України в рамках відповідного проекту планується щорічно відкривати по 12 спеціалізованих таборів, куди приїжджатимуть хлопці та дівчата, котрі не займаються футболом на професійному рівні. ФФУ вже почала формувати перелік обласних федерацій та муніципалітетів щодо можливого розміщення подібних осередків футболу, а також людей, які будуть задіяні в реалізації цієї ініціативи.
 

А вот с Белорусами интересно , не зделают ли они в ответ открытый чемп по футболу по типу хокея и там смогут играть некоторые команды украины особенно из числа опозиционной компании.
Сховати
Белорусам это не надо... В хоккее на победу претендуют только российские клубы,а в белорусские футбольные клубы будут в середине таблицы,в лучшем случае...
Да,а я думал украинской или российской культуры не бывает!А бывает ДРЕВНЕРУССКАЯ!)))) Или всётаки нет? Ну это так,к слову... Просто я раньше не слышал про Гуцул...
Сховати
У нас сам черт ногу сломит в культуре)) Тут тебе и древнерусская,и Украинская и еще хз какая))
Нет, бывает. Основанием утверждать о существовании отдельной культуры есть язык народа, который есть самобытным и не есть диалектом какого-то другого языка. Отделение российской, украинской и белорусской культур от распавшейся культуры Киевской Руси произошло в 15-16 веках и столь продолжительный срок наши культуры всё больше и больше уходили одна от другой. Это даже видно на твоём примере - ты не зная украинского языка можешь ещё уловить суть нашей речи, но по отдельным словам уже возникают вопросы. То есть что-то общее просматривается, но в деталях большие отличия.
Сховати
я вот думаю скоро,когда наши президенты будут встречаться им уже нужен будет переводчик...))))
Пардон! Гуцула-типо чукча чтоль?
Сховати
Вряд ли))) Гуцулы - это одно из самого украинского и автентичного, что можно себе представить. Это как бы один из последних оплотов настоящей украинской культуры. Вот так как-то...
ХЗ чё написано!
Сховати
рідна мова :)
Сховати
Это-то я понял! но язык у вас конечно сложный...
Сховати
Не важче російської для гуцула)))
Сховати
НЕ треднее, якщо живеш на Україні...)))) А чё такое гуцула?
Сховати
Ладно, буду дипломатичнее) Гуцулы - такой этнос, народность, которая живёт в Карпатах. И ещё, для справки - правильно не НА Украине, а В Украине - мы же не на острове живем, в конце-концов!