7 вересня 2009 17:47
5

Сборная Украины: в ЮАР - через Минск

У середу, 9 вересня, національна збірна України в Мінську зустрінеться у надважливому для себе відбірному поєдинку ЧС-2010 зі збірною Білорусі. Нагадаємо, що наразі «синьо-жовті» посідають третю сходинку в турнірній таблиці шостої групи, відстаючи від Хорватії на три пункти, однак маючи гру в запасі.

 

…А Глєб − проти

Попри те, що після двох поспіль поразок від хорватів білоруси фактично втратили шанси потрапити на ЧС-2010, команда, за словами її капітана Олександра Глєба, на матч з Україною налаштовується дуже серйозно. «У збірній вистачає молодих амбіційних хлопців, для яких не існує авторитетів. Чомусь вважають, що на пострадянському просторі Білорусь посідає третє місце в табелі про ранги, слідом за Росією та Україною. Я з цим не згоден, і зроблю все, аби рано чи пізно довести правильність своєї точки зору», − зазначив півзахисник німецького «Штутгарта».

 

Кадрові пертурбації білорусів

У порівнянні з поєдинком проти Хорватії, до якого готувалися 20 футболістів, у збірній Білорусі відбулись певні зміни: у розташуванні команди з’явились Олександр Глєб і нападник італійського «Барі» Віталій Кутузов, який відбув дискваліфікацію. Водночас вибув Дмитро Верховцев з «Нафтана», який пропускатиме гру проти України через повторне попередження.

 

«Синьо-жовті» розділились

Натомість у збірної України кадрових втрат немає, до того ж тренери тепер зможуть розраховувати на Сергія Назаренка. У неділю, 6 вересня, тренерський штаб команди дав перепочити тим гравцям, які розпочали поєдинок з Андоррою у стартовому складі,  інші ж провели повноцінне тренування. У понеділок, 7 вересня, команда провела два заняття: зранку − теоретичне, після обіду − практичне. Виліт із Борисполя до Мінська заплановано на 11.00 вівторка, 8 вересня. У столиці Білорусі команда розташується в готелі Crowne Plaza. Там же о 17.00  відбудеться прес-конференція за участю головного тренера збірної України Олексія Михайличенка, а за годину розпочнеться тренування команди на стадіоні «Динамо».

 

Судитимуть угорці

Гру Білорусь − Україна обслуговуватиме бригада суддів з Угорщини на чолі з Віктором Кашаї. Йому допомагатимуть Габор Ерош і Тібор Вамош, четвертий  арбітр − Шандор Сабо. Функції делегата виконуватиме Арно Саргсян (Вірменія), а суддівським спостерігачем призначений серб Зоран Петрович (Сербія). Зауважимо, що у 2006-му році Кашаї судив відбірний матч молодіжного чемпіонату Європи Хорватія − Україна. «Синьо-жовті», що їх тоді очолював саме Олексій Михайличенко, перемогли − 2:1.

А мы будем болеть и за Артема и за его семью!!!
выносить бульбашей и всё.
"Семья Милевского будет болеть за сына" http://turnir.com.ua/futbol/sbornyje/08092009-semj_milevskogo_budet_bolet_za_sina
Глеб может говорить, что хочет: игра покажет! А у нас есть Шева, который в Минске в отборе два гола белам уже "привозил".
Закидать их бульбой.