14 липня 2009 14:36

ФФУ опровергает заявление народного депутата Сафиуллина о причастности к разворовыванию средств на реконструкцию "Олимпийского"

У засобах масової інформації поширюються некоректні висловлювання голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради на адресу Федерації футболу України. 

Зокрема, Равіль Сафіуллін намагається свідомо пересмикнути реальні факти стосовно кількості представників національної асоціації у складі міжвідомчої робочої групи з питань реконструкції НСК «Олімпійський», утвореної розпорядженням Прем’єр-міністра України від 5 липня 2008 року № 939-р. 

У зв’язку із цим народний депутат бездоказово натякає, що саме ця обставина, мовляв, і сприяла неконтрольованому витрачанню державних коштів під час будівельних робіт на ключовому об’єкті Євро-2012. 

Насправді серед 21 члена міжвідомчої робочої групи є лише троє представників ФФУ. До того ж їхній офіційний статус жодним чином не впливає на прийняття рішень щодо фінансових питань будівництва, а також на сферу договірних стосунків між замовниками та підрядниками реконструкції НСК «Олімпійський».

Зважаючи на це, прес-служба ФФУ застерігає ЗМІ від тиражування недостовірної інформації, яку розповсюджує колишній президент Професіональної футбольної Ліги Равіль Сафіуллін. Звертаємо увагу на те, що його упереджені інтерв’ю завжди були переповнені огульною критикою на адресу федерації футболу, з якою він публічно воював упродовж восьми років свого перебування на чолі ПФЛ. 

Змінивши інформаційний майданчик та обравши кон’юнктурну резонансну тему підготовки до Євро-2012, Равіль Сафіуллін знову завзято викриває «підступи» Федерації футболу України, але тепер уже маніпулюючи особливим депутатським статусом. При цьому він як і раніше не гребує відвертим перекручуванням фактів і гучними тенденційними заявами, котрі не мають під собою реальних доказів. Яскравим прикладом такої діяльності і є вищевказаний інформаційний привід.