23 квітня 2024 11:43

Маротта про скудетто "Інтера": "Індзагі показав себе як прекрасний тренер, переможець і лідер. Він досяг ідеального порозуміння з гравцями і домігся від них максимуму"

Беппе Маротта прокоментував перемогу "Інтера" у Серії А.

Учора "нерадзуррі" достроково оформили чемпіонство, обігравши "Мілан" у матчі 33-го туру (2:1). "Інтер" став чемпіоном Італії в 20-й раз.

«Ми присвячуємо цей титул нашому президенту Стівену Чжану, який святкує на відстані та не може бути з нами. Варто віддати належне Сімоне Індзагі, який виявив себе не лише як чудовий тренер, а й як переможець. Він лідер цього колективу.


Я дякую всім, хто підтримував команду та клуб – усі ми зробили свій невеликий внесок у те, щоб команда на чолі з Сімоне змогла завоювати цей титул та здобути другу зірку.


Людський фактор важливий, тому що у вас можуть бути відмінні гравці, але якщо вони не мають потрібних людських якостей, сформувати команду стає складніше. Я знову віддаю належне Індзагі, оскільки кожен тренер має свій власний метод і мову спілкування з командою. Він досягнув ідеального порозуміння з гравцями, і вони почуваються невимушено під його керівництвом. Він більше нагадує друга чи колишнього товариша за командою. Він досяг від своїх гравців максимуму як на полі, так і за його межами, і тому його переможний настрій швидко поширився на всіх у команді.


Не забуватимемо, що цього сезону в клуб прийшли 12 нових гравців. Також я вважаю, що важливо мати кістяк з італійських гравців, які знають, як грати в Італії, виступати у невеликих клубах та досягати таких результатів.


Ми поважаємо економічну та фінансову стійкість клубу, але я твердо впевнений у людських якостях гравців, тренерів та директорів. Якщо хтось таки піде, його завжди можна буде замінити, оцінивши не лише футбольні навички, а й трудову етику та почуття приналежності. Наша бізнес-модель була успішною в останні роки, і ми продовжуватимемо її реалізовувати», – сказав гендиректор «Інтера» в інтерв'ю DAZN.