4 квітня 2024 16:27

Рубіалес про звинувачення в незаконних оборудках: "Я ніколи їх не укладав, Громадянська гвардія все прояснить. Всі мої рахунки заблоковані - я навіть колу не можу купити"

Луїс Рубіалес стверджує, що звинувачений у корупції несправедливо.


Учора колишнього голову Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) було затримано в аеропорту Мадрида після повернення з Домінікани, але потім відпустили після допиту. Рубіалес перебуває у списку підозрюваних у справі про незаконні угоди та корупцію в RFEF.


20 березня у штаб-квартирі Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) пройшли обшуки у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді з Саудівською Аравією про проведення в країні Суперкубку Іспанії. Вивчаються різні контракти, підписані в період з 2018 по 2023 рік, у тому числі угода з Саудівською Аравією. Також обшуки пройшли більш ніж у 10 будинках, у тому числі у будинку Рубіалеса у Гранаді, було затримано 7 осіб.


Крім того, Рубіалеса підозрюють у відмиванні грошей на будівельних підрядах для RFEF через компанію свого друга Франсіско Хав'єра Мартіна. В даний час заблоковано 52 банківські рахунки, що належать Рубіалесу, Мартіну та пов'язаним з ними компаніям та особам.


«Я ніколи не укладав жодних незаконних контрактів. Ви бачили звіт Громадянської гвардії? Я не збираюся сперечатися із правоохоронними органами. Якщо є якісь сумніви, ми прояснимо їх. Але звіту немає ні в кого – ні у вас, ні у когось ще. Що б вони не знайшли в моєму домі, вони з'ясують усе, що потрібно.

Усі кошти, які я переказував, пройшли суворий контроль боротьби з відмиванням грошей, то чому ж я не міг поїхати до Домінікани? Мої рахунки там були заблоковані вчора, а рахунки в Іспанії – чотири чи п'ять днів тому. У мене заблоковані усі рахунки, я не можу дозволити собі навіть колу», – сказав Рубіалес.