24 березня 2024 23:45

Рубіалес знаходиться в Домінікані з питань бізнесу. Він бере участь у будівництві елітного житла разом із компанією, яка могла отримати вигоду від реконструкції полів під час його президентства у RFEF

Луїс Рубіалес перебуває у Домінікані у справах, пов'язаних із його бізнесом.


Цього тижня у штаб-квартирі Королівської іспанської футбольної федерації відбулися обшуки у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді з Саудівською Аравією про проведення в країні Суперкубку Іспанії. Також обшуки пройшли більш ніж у 10 будинках, у тому числі у будинку Рубіалеса у Гранаді, було затримано 7 осіб. Крім того, з'явилася інформація про видачу прокуратурою Іспанії ордера на арешт Рубіалеса, проте згодом ці відомості було спростовано. Повідомлялося, що колишній глава федерації перебуває у Домінікані вже близько місяця.


Як повідомляє COPE із посиланням на домініканську газету Diario Libre, Рубіалес планує взяти участь у будівництві 60 розкішних апартаментів у престижному районі Пунта-Кани спільно з будівельною компанією Gruconsa-Grupo Conector SA. При цьому, згідно із законодавством Домінікани, інвестиції в проект не оподатковуються прибутковим, муніципальним та корпоративним податками, а також звільняються від ПДВ та експортних мит.


Зазначається, що зараз відносини Рубіалеса з компанією Gruconsa-Grupo Conector SA розслідуються, оскільки фірма, ймовірно, отримала вигоду при реконструкції футбольних полів під час перебування Рубіалеса на посаді глави RFEF.