19 березня 2024 19:54

Екс-суддя Ітурральде про ролики "Реала": "Вони породжують насильство, впливають на особисте життя арбітрів. Однокласники кажуть їхнім дітям: "Твій батько нас обікрав"

«Роліки Real Madrid TV необ'єктивні. Якби в них говорилося, що ось ці чотири рішення – на користь команди, ті чотири – на користь суперника, то гаразд. Такі відео були б інформативними, але зараз показуються лише помилки.

Якщо вони намагаються вплинути на суддів у такий спосіб, це не працює. Ці ролики насправді призначені для своєї аудиторії клубу. Він каже вболівальникам, що всі інші налаштовані проти нього. Щось подібне робив Жозе Моурінью, намагаючись згуртувати команду, зробити її сильнішою.


Справа Негрейри підірвала ситуацію, але таке відбувається у кожній країні – арбітрам завжди не вистачало довіри. Наразі, з появою соцмереж, суддям стало складно як ніколи. Їх захищають лише сім'ї та один-два друга.

Ці відео породжують насильство, але не щодо судді на стадіоні, оскільки там є поліція та охорона, а у повсякденному житті людей, які його оточують.


Нас ображають і критикують з того часу, як у 14 років ми починаємо судити. Ми до цього просто звикаємо, створюємо навколо себе міхур.


Але це впливає на особисте життя судді, на його родину. Діти ходять до школи і однокласники кажуть їм: «Твій батько нас обікрав».