15 березня 2024 09:00

Саутгейт заявив, що Уайт відмовився від виклику до збірної: "Шкода. Для мене Англія була вершиною"

Гарет Саутгейт заявив, що Бен Уайт відмовився від виклику до збірної Англії.

Уайт не увійшов до складу збірної Англії на березневі товариські матчі. Має чотири матчі за національну команду.


«Я не можу сформулювати це. Потрібно говорити з ним або з Арсеналом, щоб отримати розуміння. За роки моєї роботи були гравці, які не хотіли приїжджати до збірної. Таке траплялося. Це не вперше.


Для мене збірна Англії була вершиною. Чи я насолоджувався кожним моментом, проведеним у ній? Ні. Чи були моменти, коли я думав «ну ось ми і йдемо в лігво левів»? Так. Але я завжди хотів кинути собі виклик, перевірити себе. І мої жаль у житті пов'язані з речами, які я не спробував, а не з моментами, коли я провалився. Для мене це завжди було найвищим досягненням.


Але я не грав за клуб, який виборює чемпіонство або намагається вийти в останні стадії Ліги чемпіонів. Не можу здогадуватися про причини такого рішення», – сказав тренер збірної Англії.

Коли Саутгейту сказали, що Кайл Вокер з «Манчестер Сіті», як і раніше, приїжджає на кожен збір, тренер відповів: «Але всі влаштовані по-різному, і, послухайте, це потрібно поважати. На це є причина. Але я не знаю її повністю».


Саутгейт також розповів, що він не намагався переконати Вайта повернувся. Футболіст та тренер не спілкувалися «після цього рішення».


«Думаю, розмова склалася б приблизно так само, як і остання [після ЧС-2022]. Я відчував скритність, і, як мені здавалося, треба було відступитись. Я гадаю, тепер це його справа.


Як я вже сказав, у таких ситуаціях я намагався захистити гравців. Очевидно, зараз це неможливо. Через момент, коли надійшло прохання виключити його із заявки, а також такого факту, що... Якби я не викликав його з огляду на форму, до мене були б питання. Думаю, було б неправильно не оголосити, в якій ситуації ми опинилися.


Ми донесли до «Арсеналу», що маємо намір це зробити. І якщо ви приймаєте таке рішення, то маєте його дотримуватися. Але я хочу залишити двері відчиненими [для Уайта]. Я не хочу, щоб це спричинило негативну реакцію. Розумію, що ми у ситуації, коли таке могло статися. Але він лише підписав новий контракт, тож без питань отримає кохання від фанатів «Арсеналу».

Мені шкода тому, що мені подобається цей гравець. Його здібності очевидні. Я хотів би викликати його, але такого варіанту для мене немає. Я це повністю поважаю. Вважаю, двері повністю відчинені. Потрібно сказати, що він навряд чи поїде на Євро з огляду на ситуацію цього місяця. Але сподіваюся, що у майбутньому його позиція зміниться», – сказав Саутгейт.