16 лютого 2024 15:33

Бельєрин закликає клуби менше літати і не використовувати нові майки в кожній грі: "Ми могли б їздити поїздами. Футбол все більше залежить від грошей і стає елітарним"

Ектор Бельєрін вважає, що футбол стає більш елітарним.


Захисник «Бетіса» також закликав футбольних керівників до екологічних реформ: скоротити кількість авіарейсів футбольних команд, не використовувати нові футболки у кожному матчі та виробляти менше відходів.

«Майже до кожної країни Європи ми могли їздити поїздом. З Венгером [в «Арсеналі»] щоразу, коли нам доводилося їхати до Манчестера або Ліверпуля, ми їхали поїздом. Це дуже прості та зрозумілі варіанти.


Щодня футбол більше залежить від прибутку, від того, чи зможемо ми заробити більше грошей, і менше людей, які його підтримують, людей, які дійсно роблять футбол великим.


На мій погляд, з кожним днем він стає дедалі елітарнішим, а його проведення у трьох різних країнах (ймовірно, про ЧС-2026, який пройде в США, Канаді та Мексиці) заважає фанатам підтримувати свої команди.

Ми трохи втрачаємо суть того, чим насправді є футбол, і хтось ті люди, які насправді створюють футбол, тобто всі ті, хто стежить за нами і дивиться нас кожні вихідні», – сказав Бельєрін.