1 лютого 2024 09:28

Гвардіола: "У "Барсі" я був одержимий. Тепер мені не потрібні 24 години на підготовку до ігор"

Пеп Гвардіола сказав, що в Ман Сіті навчився відключатися від футболу.


«Коли я починав у «Барселоні», то був одержимий, але зараз я можу посидіти на дивані, подивитись телевізор і не думати про футбол. Це допомагає тому, що після таких пауз бажання повернутися зростає.


Раніше я постійно думав про футбол, тому що мені здавалося, що щось втрачаю, що я недостатньо професійний. Розумію, що то була помилка. Найкраще якісно робити те, що хочеш. Іноді я покладаюсь на штаб, мені допомагають з вивченням деяких речей і роблять так, щоб мені було комфортніше на тренуванні, щоб перед гравцями я з'являвся абсолютно свіжим.


Ви знаєте, що робити. Це є ключовим моментом для тренера. Коли ви граєте кожні три дні або проводить один матч на тиждень, це не проблема. Якщо ви займаєтеся цим багато років, потрібно краще впізнавати себе і пристосовуватися. У цьому плані я навчився. Це просто. Це процес.

Ми готуємось до гри з неймовірною увагою до того, що маємо робити залежно від суперника. "Бернлі" відрізняється від "Тоттенхема", тому і ми повинні діяти по-іншому.


У цьому вся справа. Я ставлюся до цього серйозно, бо не хочу розчаровувати гравців, уболівальників та людей, які мені довіряють. Але раніше мені потрібно 24 години, а тепер мені не потрібні 24 години на підготовку до ігор, тому що перед гравцями я з'являюся у свіжому стані та в потрібний момент.


Зараз я найкращий тренер з точки зору того, що я краще розподіляю час між роботою та відпочинком», – сказав тренер «Манчестер Сіті».