27 січня 2024 08:45

Каррагер хоче, щоб Алонсо очолив "Ліверпуль" після Клоппа: "Хабі - один з найцікавіших молодих тренерів у світі. Він знає клуб і обожнюваний вболівальниками"

Джеймі Каррагер хоче, щоб Хабі Алонсо замінив Юргена Клоппа у «Ліверпулі».


Учора Клопп оголосив, що залишить посаду головного тренера мерсисайдців після закінчення сезону.


«Подібно Шенклі і Далглишу, Клопп миттєво порозумівся з мерсисайдською публікою. Його основні соціальні цінності перегукуються з нею так само, як і його футбольна філософія. Я не впевнений, що у світовому футболі є хоч один клуб, де особистість тренера – і навіть його політичні уподобання – вважаються основними у тому, чи буде вони прийняті вболівальниками.


Клоппу не довелося вчитися налагоджувати контакт із фанатами. Здавалося, він народився, щоб стати менеджером «Ліверпуля».


Це одна з причин, через яку Хабі Алонсо вже вважається природним наступником. З першого дня здавалося, що Хабі був народжений, щоб стати гравцем «Ліверпуля». Оскільки він мій партнер-партнер по команді, не дивно, що так багато людей вимагають його призначення. Я хотів би, щоб Хабі отримав такий шанс.

Він відповідає всім вимогам як колишній гравець «Ліверпуля», який знає клуб та місто, обожнюваний вболівальниками і вже показав у Бундеслізі, що він один із найцікавіших молодих тренерів у світі. Його багатий досвід виступів під керівництвом найбільших тренерів свого покоління – Рафи Бенітеса, Жозе Моурінью, Карло Анчелотті та Пепа Гвардіоли – означає, що призначення його в один із елітних клубів – лише питання часу. Ви ніколи не зможете вибрати підходящий час для такої можливості. Можливо, це станеться зараз.

Роберто Де Дзербі з «Брайтона» також має бути на радарі FSG. Що об'єднує цих кандидатів, так це схожість із роботою Клоппа «Борусії» Дортмунд, а саме використання наявних у їх розпорядженні ресурсів для того, щоб стрибнути вище голови, граючи в цікавий футбол.

Завдання для наступника – вийти із тіні Клоппа. Хороша новина в тому, що він очолить команду, яка невпізнанно відрізняється від стану, в якому її успадкував Клопп», – написав колишній захисник «Ліверпуля».