10 грудня 2023 10:48

Почеттіно: "У нас молода команда, іноді ми як викладачі в університеті. Навіть не в університеті, а в школі"

Головний тренер "Челсі" Маурісіо Почеттіно перед матчем з "Евертоном" прокоментував проблеми своєї команди.


«Ми дотримуємось нашої стратегії. Якщо ти перебуваєш у «Челсі», то є одна річ, яку ти повинен мати – запал. Якщо ні, то ми страждатимемо весь сезон. Треба показати, що нам не байдуже, що ми готові боротися. Це не обговорюється. Футбол – це багато про що, але нам потрібно почати з цього.


Ми дуже неохайно розпочинали матчі проти «Ньюкасла» та «МЮ». Окей, у нас молода команда, ми у процесі перебудови. Тут може бути недолік розуміння концептів чи потреба у покращенні білд-апу чи позиціонуванні. Ці речі можна вдосконалити з часом. Але бігати, битися та відповідати супернику бажанням – не робити це неприйнятно. Потрібно працювати над цим.


Коли команда зріла і має досвід, це не проблема. У нас же йдеться про 19-21-річних гравців із не надто великим досвідом виступів в АПЛ.


Постійно слід думати, як ми можемо вплинути на них та якими будуть наслідки. І наслідки – це найголовніше. Іноді ми як викладачі в університеті. Навіть не в університеті, а у школі. Іноді – як друзі чи батьки. А іноді – як тренера, які висувають вимоги. Підхід справді складний, але на цей момент нам не вистачає лише результатів. Процес йде добре», – сказав Почеттіно.